Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Πληρώνονται με βάση τους δακτυλισμούς

Αναρμόδια δηλώνει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας στο αίτημα για επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη απολυθεί και μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εκατοντάδες συμβασιούχους έργου που απασχολούνται εδώ και τέσσερα χρόνια στο Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ).

Συγκεκριμένα στο ΚΕΠΥΟ απασχολούνται με συμβάσεις έργου περίπου 270 εργαζόμενοι εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι συμβάσεις τους άρχισαν να λήγουν σταδιακά και οι τελευταίοι θα απολυθούν τους επόμενους μήνες (35 απολύθηκαν το Σεπτέμβρη του 2009, 13 το Σεπτέμβρη του 2010, 170 αναμένεται να απολυθούν το Νοέμβρη και οι υπόλοιποι τον Απρίλη του 2011). Δεν είναι ασφαλισμένοι και είναι επιφορτισμένοι να περνάνε στοιχεία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Προκειμένου να βγάλουν ένα μεροκάματο που αντιστοιχεί σε σχεδόν 31 ευρώ - λιγότερο και από τον κατώτερο βασικό μισθό της ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα - θα πρέπει να εκτελέσουν τουλάχιστον 45.000 δακτυλισμούς την ημέρα στο πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς 100 δακτυλισμοί αμείβονται με 7 λεπτά!

Πριν λίγες μέρες οι συμβασιούχοι συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας Η. Πλασκωβίτη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος. Χτες οι συμβασιούχοι προχώρησαν νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό των εισόδων του υπουργείου Οικονομίας. Εκεί τους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ που είχε στείλει η κυβέρνηση. Σε συνάντηση που έγινε τελικά με τον υφυπουργό Οικονομίας, ο Φ. Σαχινίδης δήλωσε και αυτός αναρμόδιος. Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, αρνήθηκε να τους δεχτεί γιατί έχει την ίδια θέση με τον υφυπουργό, δηλαδή είναι αναρμόδιος! Την ολόπλευρη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων μετέφερε ο Θαν. Πατουλιάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ