Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μην τυχόν και κινδυνέψουν τα κέρδη...

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μέρες ο G. Kerkoff, μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και υπεύθυνος του Ομίλου της «Deutsche Telekom» για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επανέλαβε την απαίτηση της εργοδοσίας στον ΟΤΕ για αλλαγές που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των αντεργατικών της σχεδίων νέας μεγάλης μείωσης του προσωπικού και του λεγόμενου μισθολογικού κόστους.

Ενδιαφέρον έχουν οι αντιδράσεις της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στις δηλώσεις αυτές. Η ΟΜΕ ΟΤΕ με δελτίο Τύπου έδωσε την εξής απάντηση: «Η Deutsche Telecom αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασε, γνωρίζοντας ποιες ήταν οι εργασιακές σχέσεις, ποιοι ήταν οι νόμοι της χώρας και ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι» και ότι αν δεν τους αρέσει (σ.σ. τους Γερμανούς) «να αποχωρήσουν». Πραγματικά, η «Deutsche Telecom» ήξερε πού ερχόταν: Σε μία από τις πρώην ΔΕΚΟ την οποία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ιδιωτικοποίησαν και απελευθέρωσαν την αντίστοιχη αγορά. Την πολιτική αυτή στηρίζει στο ακέραιο η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία και εμπράκτως, όπως έκανε πριν πέντε χρόνια που συμφωνούσε με τη μείωση του προσωπικού κατά 5.500 άτομα. Σε αυτή την πλειοψηφία βασίζονται σήμερα και οι Γερμανοί επενδυτές, ξέροντας καλά ότι οι όποιες αντιρρήσεις προβάλλει είναι για «τα μάτια του κόσμου».

* * *

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι εξής θέσεις: «Για μας οι αιτίες για την πορεία του ΟΤΕ οφείλονται στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, στην αναξιοκρατία και ρουσφετοκρατία (...) το υπέρογκο κόστος διοίκησης και τα ακριβοπληρωμένα GOLDEN BOYS, τη συρρίκνωση του οργανισμού μέσω της πώλησης κερδοφόρων κομματιών όπως η INFOTE, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στην εμπορική πολιτική και βεβαίως και η αρνητική στάση της ΕΕΤΤ.

(...) αυτό που απαιτείται για την αλλαγή πορείας είναι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο επαναπατρισμός των χαμένων πελατών μέσω της παροχής και διαφήμισης ποιοτικών υπηρεσιών, η αποφυγή αστοχιών και λαθών όπως αυτό με τη μη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού από το conn-x tv, η οποία δυσφήμισε τον ΟΤΕ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η ΕΕΤΤ».

Δεν είναι θέσεις ούτε συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ. Είναι οι επίσημες θέσεις της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας». Οταν θέλεις και τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη, αλλά και τα κέρδη των καπιταλιστών να μην κινδυνέψουν, αυτά φτάνεις να λες. Και φτάνεις στο σημείο, τελικά, να στηρίζεις μέχρι κεραίας ό,τι ζητάνε οι εκπρόσωποί τους, στην προκειμένη περίπτωση ο Kerkoff με τον οποίο τάχα διαφωνείς!


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ