Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΟΥΝΣΤΟΦ»
Απλήρωτοι δύο μήνες

Ξαναμπαίνουν στον αγώνα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ξύλου «ΚΟΥΝΣΤΟΦ» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από την εργοδοσία να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για τους τελευταίους δύο μήνες. Η εργοδοσία, με τις πλάτες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού του κλαδικού σωματείου, προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχθούν να δουλεύουν για την εκτέλεση των παραγγελιών της επιχείρησης χωρίς να πληρώνονται παρά μόνο κάτι ελάχιστα χρήματα ως έναντι του μισθού τους.

Οι εργαζόμενοι ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας στις αρχές του καλοκαιριού. Τότε, μετά από 3 βδομάδες επίσχεσης εργασίας με καθολική συμμετοχή όλων όσοι απασχολούνταν στην παραγωγή, έσπασαν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 5 μηνών που τους όφειλε η εργοδοσία, να διασφαλίσουν όλες τις θέσεις εργασίας και παράλληλα να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό και να συνεχίσουν να εργάζονται.

Με οδηγό την προηγούμενη νικηφόρα πορεία του αγώνα τους ξαναμπαίνουν στη μάχη. Προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε επίσχεση εργασίας, κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών, σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο συνδυασμός «Ταξική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) που, από την πρώτη στιγμή στήριξε τους αγώνες τους και βρίσκεται σταθερά δίπλα τους, καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη στη σαπίλα του ξεπουλημένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκφράζεται από τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και που σαν στόχο έχουν πλέον να ξεπουλήσουν αμαχητί όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ