Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Ετοιμάζει στρατιές υποταγμένων εργαζομένων

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Υποδομών

«Θα προσλάβουμε νέους, 30-35 χρονών, που θα έχουν διάθεση, θα θέλουν να μάθουν, θα δουλεύουν και 15 ώρες τη μέρα με ελάχιστα χρήματα, ή και χωρίς χρήματα και θα ανέχονται να φάνε και καμιά φάπα...». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε ένα από τα πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης και αποτελούν ακριβή αποτύπωση των θέσεων και των στόχων των δικών της και των μονοπωλίων για το τι εργαζόμενους θέλουνε και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι η συνέχιση της επίθεσης σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων από τον Πάγκαλο και της πρόσφατης συκοφαντικής κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σ. Λαμπρόπουλος, γενικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του υπουργείου Υποδομών, στην κοινή συνεδρίαση των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 2 Οκτώβρη. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του σε χτεσινή συνάντηση που είχε μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη με την Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ. Μεγαλώνοντας την πρόκληση, είπε ότι αυτά τα διδάσκει και ως καθηγητής Πολυτεχνείου στους φοιτητές του, γιατί μόνο έτσι θα πάνε μπροστά!

Τα λόγια του ήταν απάντηση σε ενημέρωση που έκανε, θέλοντας να εξηγήσει την πολιτική του υπουργείου να αναθέτει το έργο της μελέτης, επίβλεψης και διαχείρισης των δημοσίων έργων σε ανώνυμες εταιρείες που είτε ελέγχει είτε δεν ελέγχει το κράτος. Τα όσα είπε αποκαλύπτουν πλήρως τους κυβερνητικούς στόχους. Την υποβάθμιση και τελικά τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών στις οποίες θα έπρεπε να ανατίθενται αυτά τα έργα, αλλά κυρίως η εκτέλεση των οποιοδήποτε δημόσιων έργων και υπηρεσιών με πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στόχους που επιβάλλουν τη δημιουργία στρατιών εργαζομένων «της φάπας». Φθηνούς και υποταγμένους! Τα παραπάνω κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ