Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ
Δουλεύουν σαν τους τυφλοπόντικες

Καταγράφοντας το «όραμα» της κυβέρνησης για τις πρώην ΔΕΚΟ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Σε συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό του γραφείου συναλλαγής των ΕΛΤΑ, στα Χαυτεία, προχώρησαν χτες το μεσημέρι οι ταξικές δυνάμεις, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυδρόμων - Ταχυμεταφορών», απαιτώντας την άμεση μεταστέγαση της συγκεκριμένης υπηρεσίας καθώς το μέρος στο οποίο στεγάζεται είναι επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα εργαζόμενοι του γραφείου συναλλαγής δουλεύουν σε έναν υπόγειο χώρο, χωρίς κανέναν εξαερισμό και χωρίς έξοδο κινδύνου. Ενώ μέσα στο χώρο εργασίας υπάρχουν φρεάτια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ολα αυτά συνθέτουν τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τις οποίες διαπίστωσε και ο γιατρός εργασίας που έφεραν χτες οι ταξικές δυνάμεις και οι οποίες, για το λόγο αυτό, είχαν κάνει παρέμβαση στο γενικό διευθυντή συναλλαγής και πριν λίγες μέρες.

Στη χτεσινή παρέμβαση του «Αγωνιστικού Μετώπου» συμμετείχαν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και από άλλες πρώην ΔΕΚΟ, όπως και οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανώλης Δανδουλάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, και Αλ. Περάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ακόμα συμμετείχαν και εργαζόμενοι που δουλεύουν στο συγκεκριμένο υπόγειο χώρο. Οι ταξικές δυνάμεις με πανό και την ντουντούκα καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης των ΕΛΤΑ, που έχει ως συνέπεια και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ