Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

«Είμαστε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργάτες, το λαό, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ο πλούτος που παράγουμε να ικανοποιεί τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Και θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές». Με αυτή τη δέσμευση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ καλούν όλους τους συνταξιούχους να δώσουν αποφασιστικό και μαζικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τη Δευτέρα, 25 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων έδωσαν χτες το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου όπου και αναφέρθηκαν αναλυτικά στα οξυμένα προβλήματα τόσο των συνταξιούχων όσο και συνολικά του λαού. Ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά «ότι δεν μιλάμε πια για φτώχεια αλλά για εξαθλίωση». Κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα και υπογράμμισε ότι η διαμαρτυρία των συνταξιούχων πρέπει να εκφραστεί και στις επικείμενες εκλογές, να καταδικαστούν όλοι όσοι στήριξαν αυτές τις πολιτικές. Ο Π. Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, αναφέρθηκε με τη σειρά του στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου και απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Ο Π. Τάτσης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, υπογράμμισε ότι για τους συνταξιούχους είναι καθαρό πως την επόμενη των εκλογών η ληστεία θα είναι μεγαλύτερη, η ζωή τους θα χειροτερέψει. Αναφέρθηκε επίσης στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του κλάδου και κάλεσε τόσο τους συνταξιούχους όσο και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας, να βγουν στους δρόμους. Ο Γ. Λέκκας, πρόεδρος Συνταξιούχων ΠΕΣ-ΝΑΤ, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην τρομοκρατούνται από τα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης, να συμμετέχουν αποφασιστικά στους αγώνες καθώς και να καταδικάσουν στις επικείμενες εκλογές όλους όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική, όλους όσους συνέβαλαν «για να οδηγηθούμε μέχρι εδώ».

Τέλος, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απηύθυναν ο Π. Βασιλόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΣΕ και ο Σπ. Μήτσου, εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ