Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να ταρακουνήσουμε το σύστημα

Στο 7ο ΕΠΑΛ Πειραιά περιόδευσε χτες η Ε. Παντελάκη

Με τους καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ στον Πειραιά συναντήθηκε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναφερόμενη στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να σαρώσει δικαιώματα από όλους τους εργαζόμενους, επισήμανε σχετικά: «Η κυβέρνηση με βρώμικο τρόπο επιχειρεί επιλεκτικά να στρέψει ομάδες εργαζομένων να αντιπαρατεθούν με άλλες με το πρόσχημα ότι κάποιοι είναι υψηλόμισθοι και ρετιρέ. Να τους διαχωρίσει σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε μόνιμους και συμβασιούχους, ώστε να απομονώνει κάθε φορά έναν κλάδο εργαζομένων και να τον λιανίζει. Εμείς αυτόν το διαχωρισμό δεν πρέπει να τον επιτρέψουμε, αλλά αντίθετα να αναδείξουμε πως τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και κοινή θα είναι η αντιμετώπισή τους.

Εμείς, ως ΚΚΕ, έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από εσάς τους καθηγητές που όχι μόνο βιώνετε τα προβλήματα της εκπαίδευσης από πρώτο χέρι, αλλά βλέπετε ταυτόχρονα και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα τώρα με τον "Καλλικράτη", όπου οι περιφέρειες θα επωμιστούν το βάρος της διοίκησης των σχολείων τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, σημείωσε πως είναι γενικευμένη κρίση του συστήματος, που αγκαλιάζει όλα τα καπιταλιστικά κράτη και όχι μόνο την Ελλάδα, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιχειρεί, μέσα από τις εκλογές, με την κάθοδο πολλών ψηφοδελτίων που είναι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, να τη στρέψει σε ακίνδυνα μονοπάτια και να την εγκλωβίσει.

Καταλήγοντας τόνισε: «Σας καλούμε να καταδικάσετε αυτή την πολιτική στις επικείμενες τοπικές εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ενιαία σε δήμο και περιφέρεια, και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή. Η σημαντική ισχυροποίηση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ θα ταρακουνήσει γερά το σύστημα και θα δώσει έναν άλλο αέρα στην προσπάθεια να υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ