Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μνημόνιο είναι κομμάτι μιας ενιαίας στρατηγικής

-- Η δική σας εκτίμηση ποια είναι για την ανεργία στο τέλος του μνημονίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το μνημόνιο;

-- Το μνημόνιο υπήρχε και πριν το μνημόνιο, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Συνθήκη της Λισαβόνας, η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ολα αυτά δεν ήταν ένα είδος μνημονίου, τώρα ανακάλυψαν μερικοί ότι είμαστε σε επιτήρηση; Κάθε χρόνο πήγαινε η κυβέρνηση και έδινε στοιχεία και μάλιστα αναγκαζόταν να μαγειρέψει και τα στοιχεία με βάση την «Α» ή τη «Β» μεθοδολογία για να είναι εντάξει τα στοιχεία.

Εκχώρηση αν θέλετε αρμοδιοτήτων και κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει γίνει από το 1992. Το μνημόνιο ορίζει σε 2 χρόνια να πάρουν μέτρα που κάτω από άλλες συνθήκες θα τα παίρνανε σε περισσότερα χρόνια. Και αν θέλετε, στην Ελλάδα καθυστέρησαν να παρθούν μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ φώναζε στη Νέα Δημοκρατία ότι καθυστερεί, η Νέα Δημοκρατία έλεγε το ίδιο στο ΠΑΣΟΚ. Και αν ακούσετε τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς των επιχειρηματικών ομίλων η κριτική που έκαναν και στα δύο κόμματα είναι ότι καθυστέρησαν! Σε φιλολαϊκά μέτρα; Οχι, ότι καθυστέρησαν σε αντιλαϊκά.

Επομένως, έχουμε και το δικαίωμα να αισθανόμαστε και μια ικανοποίηση, γιατί είμαστε ένα σοβαρός παράγοντας που συνέβαλε στην καθυστέρηση αυτών των μέτρων με τον πολιτικό μας λόγο και τις πολιτικές αποκαλύψεις και με την οργάνωση της πάλης.

Λέμε και ένα άλλο πράγμα: Η EUROSTAT μετράει τους απασχολήσιμους του κ. Σημίτη; Μετράει αυτούς που δουλεύουν 2-3 μήνες το χρόνο; Τους άεργους, αυτούς που δεν βρήκαν ποτέ δουλειά; Γιατί να δώσουμε εμπιστοσύνη στη Eurostat; Είναι στατιστική κομμένη και ραμμένη στα δικά τους κριτήρια της απασχολησιμότητας.

Μακροχρόνια ανέργους ποιους θεωρούν; Αυτούς που δεν πρόκειται να βρουν ποτέ δουλειά. Και επειδή καταλαβαίνουν ότι ο άνεργος τώρα θα είναι και 5 και 6 και 7 και 8 χρόνια άνεργος, θέλουν να μειώσουν αυτούς που είναι άνεργοι 6-7 χρόνια και να είναι άνεργοι 4 χρόνια και να εναλλάσσονται. Αυτό θέλουν να κάνουν.

Αυτό σημαίνει κατάργηση της ανεργίας και μείωση της ανεργίας; Θα πάνε να μπουν μέσα στον καταψύκτη οι άνεργοι και να τους ξεπαγώσουμε ύστερα από 3-4 χρόνια να ξαναβρούν δουλειά; 365 μέρες το χρόνο καταναλώνουμε και έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και όχι 3 μήνες το χρόνο. Εδώ παίρνεις κανονικό μισθό και δε σε φτάνει, όχι να δουλεύεις 6 μήνες το χρόνο. Αυτό θα κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ