Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψιλό γαζί...

Ασφαιρα πυρά σε μεγαλοφοροφυγάδες και άλλα τρωκτικά επιστρατεύει, για το θεαθήναι, η κυβέρνηση προκειμένου στη συνέχεια να περάσει στο ψητό, στα νέα αντιλαϊκά πακέτα που θα κλιμακώσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Παντελώς ανέξοδες απειλές σε μεγαλοκαταθέτες που έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια στο εξωτερικό εκτοξεύει τώρα ο γγ Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ισχυριζόμενος ότι θα υπάρξουν ...«διασταυρωτικοί έλεγχοι» για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής.

Τα κάθε είδους τρωκτικά δεν έχουν δα και λόγους να ιδρώσει το αυτί τους. Εδώ, όπως φαίνεται, δε «συγκινούνται» ούτε καν από την επίσημη φορο-αμνηστία που τους προσφέρει η κυβέρνηση μέσω της ρύθμισης για τον «επαναπατρισμό κεφαλαίων», τις απειλές του γενικού θα φοβηθούν; Η αλήθεια πάντως είναι ότι στο επίσημο ξέπλυμα χρήματος δεν ανταποκρίνονται, αφού, όπως γνωρίζουν, έχουν στη διάθεσή τους κάθε είδους τρόπους και παράθυρα προκλητικής φορο-ασυλίας.

Η ουσία είναι ότι το δήθεν χτύπημα της φοροδιαφυγής που διαφημίζει η κυβέρνηση έρχεται να καμουφλάρει και να δικαιολογήσει τις νέες σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές που ετοιμάζουν, μαζί με τη νέα φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια στιγμή και πάντα με πρόσχημα τη «φοροδιαφυγή» η κυβέρνηση ψάχνει τους τρόπους για το στήσιμο ηλεκτρονικού χαφιεδισμού, μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής των συλλεγόμενων αποδείξεων και άρα πληροφοριών για κάθε λεπτομέρεια των συναλλαγών, για κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά! Τώρα δηλώνουν ότι η χρήση της ειδικής κάρτας δε θα είναι, σε αυτή τη φάση, υποχρεωτική, όμως είναι δεδομένο ότι αν τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια της οικονομικής ολιγαρχίας για την παραπέρα εδραίωση της εξουσίας της, γρήγορα θα είμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία οργουελικών προδιαγραφών...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ