Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η λαϊκή ψήφος να γίνει βόλι ενάντια σε όσους ξεπουλούν το σιδηρόδρομο

Κάλεσμα στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από σιδηροδρομικούς εργαζόμενους και συνδικαλιστές του χώρου

«Η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα όπως ΟΣΕ - ΔΕΗ - ΟΤΕ κ.ά. θα επιφέρει και νέες δραματικές συνέπειες σε όλους μας», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση - κάλεσμα στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτιά της, στο σιδηρόδρομο. Γι' αυτό, όπως τονίζουν, «οι εργαζόμενοι και ο λαός γενικότερα πρέπει να καταλάβουν ότι αφού μέσα στην προεκλογική περίοδο υλοποιούνται τέτοια μέτρα πόσο σφοδρή θα είναι η αντιλαϊκή επιδρομή μετά τις εκλογές». Το κάλεσμα έχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο καθαρό σε όλους ότι η βαθύτερη αιτία των αντιλαϊκών - αντεργατικών ανατροπών και ιδιωτικοποιήσεων που συναποφασίζονται στην ΕΕ με τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.) είναι η εξυπηρέτηση της ανάπτυξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά αδίστακτη σε

  • ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου,
  • ληστρική εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας,
  • μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων,
  • κατάργηση δικτύων και δρομολογίων,
  • κατάργηση του μισθολογίου του '93 όλων των ΣΣΕ,
  • μείωση θέσεων εργασίας,
  • κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και όλων των κανονισμών ΓΕΚΑΠ - ΚΩΕΑΠ - ΚΔΑ.

Η επίθεση που δέχονται οι σιδηροδρομικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή αγριότητα.

Η χυδαία αυτή επίθεση και τα ψέματα της κυβέρνησης ιδιαίτερα εναντίον των εργαζομένων στις 11 πρώην ΔΕΚΟ που τις παρουσιάζει ελλειμματικές (ΟΣΕ, αστικές συγκοινωνίες, ΕΑΒ, κλπ.) πρέπει να αποκαλυφθούν και να πάρουν την πρέπουσα απάντηση.

Δώστε απάντηση στους φορείς και τα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να διαβάλει και να κατηγορήσει τους εργαζόμενους ώστε πιο εύκολα να καταργήσει δικαιώματα, να περικόψει μισθούς, να κάνει απολύσεις και να παραδώσει όλες αυτές τις επιχειρήσεις βορά στα αρπακτικά νύχια του μεγάλου κεφαλαίου, όπως κάνει ήδη με τον ΟΣΕ που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή το ν/σ για την ιδιωτικοποίησή του, με το οποίο έχει συμφωνήσει και η ΝΔ.

Η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των κρατικών επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα, όπως ΟΣΕ - ΔΕΗ - ΟΤΕ κ.ά. θα επιφέρει και νέες δραματικές συνέπειες σε όλους μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε αυτές τις μέρες νέο πλήγμα στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Ανακοίνωσε νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα φτάσουν έως και 40%.

Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός γενικότερα πρέπει να καταλάβουν ότι αφού μέσα στην προεκλογική περίοδο υλοποιούνται τέτοια μέτρα πόσο σφοδρή θα είναι η αντιλαϊκή επιδρομή μετά τις εκλογές.

Γι' αυτό η λαϊκή ψήφος πρέπει να γίνει το βόλι εναντίον των υποψηφίων των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και όσων εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί και υπερκομματικοί, αλλά έχουν στηρίξει, συμφωνήσει και εξακολουθούν να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων, που νέμονται τον παραγόμενο πλούτο.

Δώστε την απάντηση που τους πρέπει με τη συμμετοχή σας σε μαζικούς, λαϊκούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μαυρίστε τους στις εκλογές.

Δώστε δύναμη στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Το ΠΑΜΕ και οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παλεύουν και διεκδικούν:

  • Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, νερό.
  • Κατοχύρωση της μεταφοράς, της ενέργειας, της επικοινωνίας ως κοινωνικών αγαθών, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους.
  • Αποκλειστικά ενιαίους κρατικούς φορείς στους τομείς στρατηγικής σημασίας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που πραγματοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του Σιδηροδρόμου.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ, με, παράλληλα, απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βιάζονται να τον πουλήσουν(2012-07-22 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα στον ΟΣΕ(2010-10-14 00:00:00.0)
Μεθαύριο απεργούμε για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού(2010-10-12 00:00:00.0)
Κατηγορηματικό «Οχι» στο σχέδιο για τον ΟΣΕ(2009-06-26 00:00:00.0)
Οι αντιλαϊκές πολιτικές οδήγησαν τον ΟΣΕ σε οριακή λειτουργία(2008-07-19 00:00:00.0)
Ολοι στην αυριανή απεργία!(2005-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ