Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ψήφο για ενισχυμένους αγώνες την επόμενη μέρα

Σε συγκέντρωση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά μίλησε χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
«Αποφασιστικά και μαζικά να ενισχύσετε με την ψήφο σας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμους και περιφέρειες για να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις αντίστασης την επομένη των εκλογών. Για να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα που έρχονται. Να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της εξουσίας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας, με την επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του».

Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, στη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε χτες το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η ΤΟ ΚΝΕ και η ΚΟΒ ΠΑ.ΠΕΙ., μαζί με τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά και τον Πέτρο Καραλιώκη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, κάλεσε τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα από αυτά που βιώνουν οι ίδιοι και οι γονείς τους και να συμβάλλουν στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης επισήμανε ότι οι εκλογές γίνονται μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και πως αιτία δεν είναι ούτε οι υψηλοί μισθοί, ούτε τα επιδόματα των εργαζομένων, ενώ τα μέτρα που έλαβαν τα είχαν χρόνια πριν αποφασίσει και η κρίση ήταν η ευκαιρία για να τα εφαρμόσουν. «Για την κρίση, τόνισε, φταίει το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής και τα μέτρα είναι μόνιμα. Αν δεν παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα παραγωγής και εξουσίας, όσες κατακτήσεις και αν παλέψουμε θα μας τις παίρνουν πίσω».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στις ανατροπές που γίνονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και οι οποίες ως στόχο έχουν «την παραγωγή φθηνού επιστημονικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα» ενώ αναφερόμενος στο ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στη χώρα μας τόνισε πως «το τι συσχετισμό δύναμης διαμορφώνουμε είναι κριτήριο για το πού πάμε».

Στη συζήτηση που είχε με τους φοιτητές επισήμανε και το θέμα της αποχής «η οποία θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν να κουμαντάρουν και οδηγεί σε αποχή και από αγώνες και από κινητοποιήσεις».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε πως «σε αυτές τις εκλογές η μόνη κρυστάλλινη ψήφος που δεν χωράει αμφισβήτηση και δείχνει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης είναι το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες γαρύφαλλα, η καλύτερη απάντηση του λαού(2023-10-09 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση(2010-10-19 00:00:00.0)
Να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας(2010-10-16 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η παράδοση του λιμανιού στο πολυεθνικό κεφάλαιο(2010-09-24 00:00:00.0)
Στη «μάχη» με τους εργάτες της Ζώνης(2006-09-15 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2006-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ