Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Σημαντική αύξηση για τις ταξικές δυνάμεις

Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ και συσπειρώνονται στα σωματεία που δρουν με το πλαίσιό του, σε ταξική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με όσους αντιμετωπίζουν τους εργάτες και τα δικαιώματά τους ως «κόστος» σε βάρος της «ανταγωνιστικότητας». Αναδείχθηκε αυτό και μέσα από τα αποτελέσματα του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, παρά το όργιο νοθείας στο οποίο επιδόθηκαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του δικομματισμού με τη βοήθεια των ΣΥΝεταίρων τους, με πλαστούς αντιπροσώπους και σωματεία-σφραγίδες.

Οι ταξικές δυνάμεις που εκφράζονται με το συνδυασμό «Αγωνιστική Συνεργασία» διπλασίασαν τις δυνάμεις τους σε ψήφους και έδρες για το διοικητικό συμβούλιο. Ελαβαν 16 ψήφους και κατέλαβαν 2 έδρες, από 8 ψήφους και 1 έδρα που είχαν προηγούμενα. Αντίστοιχα αύξησαν τις ψήφους που πήραν (11 από 6 είχαν) στους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ, παρότι τελικά δεν εξέλεξαν αντιπρόσωπο.

Οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ, που κατεβαίνουν και πάλι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, διατήρησαν τις δυνάμεις τους παίρνοντας 78 ψήφους και 9 έδρες στο ΔΣ (είχαν 9) και εξέλεξαν 4 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ, ενώ η ΔΑΚΕ πήρε 30 ψήφους και 4 έδρες στο ΔΣ (είχε 5) και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ