Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟ
Συνεχίζονται οι απολύσεις

Κύμα απολύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και στο χώρο του φαρμάκου. Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή ο Ομιλος «ALAPIS», που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου και του καλλυντικού, προχώρησε σε 20 απολύσεις εργαζομένων από την παραγωγή εταιρείας του που δραστηριοποιείται στο καλλυντικό. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος όμιλος το 2009 ήταν πρώτος σε πωλήσεις και δεύτερος σε καθαρά κέρδη, ενώ έχει εξαγοράσει πολλές εταιρείες και μεγάλες φαρμακαποθήκες όπως για παράδειγμα τον «Μαρινόπουλο», τον «Γερολυμάτο» κλπ.

Στην απόλυση εργάτριας από την παραγωγή και μετά από 31 χρόνια δουλειάς προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα και η εργοδοσία της «ΛΑΒΙΦΑΡΜ» στην Παιανία. Προχτές, Δευτέρα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και στο Συνδικάτο Εργαζομένων της Αθήνας πραγματοποίησαν παρέμβαση και μίλησαν τόσο με τους εργαζόμενους της εταιρείας του Ομίλου «ALAPIS» όσο και της «ΛΑΒΙΦΑΡΜ». Τους κάλεσαν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να μην υπογράψουν καμία απόλυση (καθώς, όπως η εργοδοσία δήλωσε, θα γίνουν και άλλες απολύσεις) και να δώσουν τη μάχη συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, ενάντια σε αυτή την αντεργατική θύελλα.

Η αντεργατική επίθεση μαίνεται και στον κλάδο του Φαρμάκου, την ώρα που οι μονοπωλιακοί όμιλοι εποφθαλμιούν για τον έλεγχο του κλάδου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από μια «χρυσοφόρα» πίτα. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν κλάδο συνδεδεμένο με προϊόν που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη λαϊκή οικογένεια που θα αφήσει τελευταίες τις περικοπές που αφορούν την υγεία των παιδιών της. Οσο το φάρμακο μένει εμπόρευμα, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε το δικαίωμα των εργατών του κλάδου σε δουλειά με δικαιώματα, ούτε το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες απολύσεις και απεργία στο Φάρμακο(2/9/2015)
Θυσίες για τους εργαζόμενους, στήριξη στους φαρμακοβιομήχανους(13/1/2013)
Στο «δρόμο» 50 εργαζόμενοι(13/12/2011)
Με ωμό εκβιασμό προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων(18/11/2011)
Απολύσεις σε GENEPHARM και ΛΑΒΙΦΑΡΜ(3/7/2010)
Εμπορεύονται τον πόνο - εκμεταλλεύονται τους εργάτες(11/6/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org