Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία

Δικάζεται σήμερα η συνδικαλίστρια που συνελήφθη

Την ένταση της εκμετάλλευσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, καταγγέλλει η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την τρίτη κατά σειρά σύλληψη και δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστών που αντιδρούν απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας του εστιατορίου «Banquet» και στις απολύσεις 8 εργαζομένων που έχει πραγματοποιήσει. Την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το εστιατόριο, συνελήφθη η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου, η δίκη της οποίας θα γίνει αύριο Τετάρτη.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης σημειώνει με ανακοίνωσή του: «Οι ποινικές διώξεις με τη μορφή ακόμα της αυτόφωρης διαδικασίας εναντίον εργαζομένων κι εκλεγμένων συνδικαλιστών είναι ενταγμένα στο συνολικότερο σχεδιασμό των εργοδοτών και της κυβέρνησης για τον εκφοβισμό του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου μας, την καθημερινή τρομοκράτηση με άμεσο ή έμμεσο τρόπο μέσα στους χώρους εργασίας». Η διοίκηση του σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά με αποφασιστικότητα να ενταχθούν στο σωματείο και συλλογικά, οργανωμένα και μαζικά να χτίσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης, το μέτωπο που μπορεί να κάνει την αντεπίθεση.

«Σε αυτή τη φάση η ατομική ή η ολιγομερής αντίδραση το μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει είναι τα εργοδοτικά συμφέροντα και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδα. Ο αγώνας μας ή θα είναι οργανωμένος, μαζικός και συλλογικός με πλαίσιο αιτημάτων που θα υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες ή θα είναι άλλοθι των εργοδοτών για να τρομοκρατήσουν και της κυβέρνησης για να νομιμοποιεί την καταστολή της για την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής της», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ