Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κατήγγειλαν την εξοντωτική και προσβλητική για το λαό πολιτική

Παρέμβαση στο ΙΚΑ έκαναν χτες, ενάντια στο μακάβριο «σαφάρι», με το οποίο η κυβέρνηση τους καθιστά υπεύθυνους για τα ελλείμματα των Ταμείων

Η τρομοκρατία και ο αποπροσανατολισμός δε θα περάσει, ξεκαθάρισαν και χτες οι συνταξιούχοι
Η τρομοκρατία και ο αποπροσανατολισμός δε θα περάσει, ξεκαθάρισαν και χτες οι συνταξιούχοι
Να σταματήσουν τώρα οι απαράδεκτες προκλήσεις της κυβέρνησης απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και η επιχείρηση μετάθεσης των δικών της ευθυνών για τα προβλήματα του ΙΚΑ στις πλάτες των συνταξιούχων, των εργαζομένων συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, απαίτησαν χτες στελέχη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και σωματείων της σε μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Διοίκηση του ΙΚΑ. Αφορμή για την χτεσινή παρέμβαση αποτέλεσε η τελευταία κυβερνητική πρόκληση, με την οποία οι συνταξιούχοι καλούνται να καταθέσουν γραπτή «δήλωση ζωής», προκειμένου να συνεχίζει να τους χορηγείται η σύνταξη!

Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσούρη. Οπως χαρακτηριστικά κατήγγειλαν, η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τις αιτίες των προβλημάτων του ΙΚΑ (που απορρέουν από την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων) στους συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Απαίτησαν να σταματήσει εδώ και τώρα η διοίκηση να αναγκάζει τους συνταξιούχους να υποβάλλουν δηλώσεις για να αποδείξουν ότι ζουν, καθώς αν η διοίκηση του Οργανισμού θέλει να μάθει πού και πώς καταβάλλονται οι συντάξεις έχει όλα τα στοιχεία για να το κάνει.

Ταυτόχρονα, η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει επίσης η ταλαιπωρία που καλούνται και πάλι να υποστούν οι συνταξιούχοι, αφού με πρόσφατη εγκύκλιο του Οργανισμού, οι συνταξιούχοι κάποιων κατηγοριών (ΒΑΕ, ανάπηροι, κ.λπ.) που είναι κάτω από 60 ετών και τελικά θα πάρουν τα κουτσουρεμένα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση. Οπως χαρακτηριστικά είπαν, «τα στοιχεία τα έχετε, καταβάλλετε τα χρήματα».

Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ για τις μεν «δηλώσεις ζωής» είπε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ θα εξετάσει το ζήτημα. Για τις αιτήσεις που καλούνται να καταθέσουν οι συνταξιούχοι, προκειμένου να λάβουν τα επιδόματα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το θέμα και θα το εξετάσει. Τέλος, για την τραγική κατάσταση με τις ελλείψεις σε γιατρούς, εργαστήρια, κλπ., που οδηγεί σε απόγνωση τους ασφαλισμένους, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ είπε ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο η αρμόδια προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών.

Τα όποια μέτρα βέβαια παίρνονται ή εξαγγέλλονται όχι μόνο αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των προβλημάτων του Οργανισμού που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, αλλά κινούνται στο αντεργατικό, αντιασφαλιστικό πλαίσιο του μνημονίου για περιστολή των δικαιωμάτων του λαού σε όφελος του κεφαλαίου και των κερδών του. Μετά το τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία μετέφερε τη συζήτηση στους συγκεντρωμένους, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο Διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος δεν δέχτηκε να συναντηθεί με τους συνταξιούχους, ενώ το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 23 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org