Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συνεχίζονται οι διαγκωνισμοί για τις υποψηφιότητες

Συνεχίζονται οι διαγκωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Σκηνικό που έρχεται να επιβεβαιώσει τα «παιχνίδια» που παίζονται στις πλάτες του λαού και από τα οποία τα αστικά κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη για την πολιτική που υλοποιούν (κυβέρνηση) και στηρίζουν (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.).

Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει ολοένα και περισσότερο το παραμύθι περί «ανεξάρτητων» και «άφθαρτων» υποψηφίων, αφού όσοι έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, αλλά και όσοι προετοιμάζονται να την ανακοινώσουν, είναι στελέχη των κομμάτων δοκιμασμένα στην εφαρμογή και τη στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που θέλει να εμφανίζεται ως υπερκομματικός υποψήφιος που «ενώνει» το λαό, πήρε τη στήριξη της ΝΔ και μετά από αυτή την εξέλιξη έχασε τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. Η άρση της υποστήριξής του, όπως εξήγησε στην τηλεοπτική εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο Γ. Καρατζαφέρης, σχετίζεται με την υποχώρηση του Π. Ψωμιάδη στο θέμα της υποψηφιότητας του αδελφού του μετά το «τελεσίγραφο Σαμαρά». Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα κατεβάσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δικό του υποψήφιο. Πρόθυμος να κατέβει ως υποψήφιος, υποστηριζόμενος από τον ΛΑ.Ο.Σ., έδειξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν «ανεξάρτητος» Κ. Κιλτίδης, ενώ συζητιέται και το όνομα του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου.

Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, μετά την απροθυμία των πρωτοκλασάτων στελεχών του Γ. Μαγκριώτη και Χ. Κατσανίδη να αποδεχθούν το χρίσμα (προφανώς εκτιμώντας πως θα εισπράξουν τη λαϊκή καταδίκη για την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετούν).

Το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ότι στηρίζει την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη διαβουλεύεται, προσπαθώντας να ισορροπήσει τις τάσεις του και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων, εμφανίζεται ενδιαφερόμενος για τη θέση του περιφερειάρχη μετά την υπαναχώρησή του από αυτή του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, για να προκριθεί ο επιχειρηματίας Τ. Τζήκας.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό από όλους αυτούς και τα κόμματά τους. Εχουν κάθε λόγο και συμφέρον να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών και να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και όσους πρόθυμα παίρνουν θέση στο παιγνίδι που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή οργή και να μην εκφραστεί με ψήφο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης έχει επιλογή, να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ