Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Συνθήκες απόγνωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά

Χαράτσια πάνω σε χαράτσια, ειδικοί φόροι και ΦΠΑ διπλασιάζουν τις τιμές. Στόχος ακόμη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας

Η βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας απέναντι στο λαό συμπληρώνεται με την εκτίναξη των ειδικών φόρων κατανάλωσης ακόμη και για το πετρέλαιο θέρμανσης των φτωχών νοικοκυριών, τα οποία και οδηγούν στην απόγνωση. Στο μάτι έβαλαν επίσης και το αγροτικό πετρέλαιο, οδηγώντας στην απόγνωση και τη φτωχομεσαία αγροτιά, δημιουργώντας και νέες προϋποθέσεις για παραπέρα ανατιμήσεις εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν ήδη ετοιμάσει το νέο πακέτο, από το οποίο υπολογίζουν να μαζεύουν ποσά από 1,5 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο!

Η θέρμανση της λαϊκής οικογένειας είναι για την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία είδος πολυτελείας. Οι τιμές θα φτάσουν να διπλασιαστούν, θα ξεπεράσουν και το 1 ευρώ στο λίτρο και αυτό μόνο από τους ειδικούς φόρους, χώρια δηλαδή τις άλλες τεράστιες ανατιμήσεις που θα φορτώσουν από φέτος το χειμώνα τα διυλιστήρια.

Σήμερα, ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει στα 21 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Η εξομοίωση με το «κίνησης» - για την ώρα στα 412 ευρώ - σημαίνει αύξηση κατά 391 ευρώ. Πάνω σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ο ΦΠΑ 23%, δηλαδή χαράτσι πάνω σε άλλο χαράτσι, προκειμένου να πιάσουν τους αντιλαϊκούς στόχους τους. Εμπαίζοντας το λαό κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι έτσι θα παταχτεί η φοροδιαφυγή. Με το άλλο χέρι αφήνουν στο απυρόβλητο το πετρέλαιο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που, να σημειωθεί, ήταν και παραμένει παντελώς αφορολόγητο, χωρίς κανένα βάρος από ειδικούς φόρους...

Η συνέχεια προαναγέλλεται ακόμη χειρότερη. Απόλυτα μέσα στις βλέψεις τους είναι οι γενικευμένες ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους για όλα τα καύσιμα (βενζίνες - πετρέλαιο) δίνοντας και συνέχεια στο προηγούμενο πακέτο της σημερινής κυβέρνησης, με το οποίο επέβαλαν ανατιμήσεις 30%!

Στην ίδια ρότα είχε κινηθεί και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Από το 2005 και σε ετήσια βάση φρόντιζε να προχωρά σε αλλεπάλληλες ανατιμήσεις, ξεζουμίζοντας το λαϊκό εισόδημα και τροφοδοτώντας παράλληλα τη μαζική ακρίβεια σε ολόκληρη την γκάμα των εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης.

Η νέα πρόκληση με το πετρέλαιο θέρμανσης έχει και συνέχεια με τους κυβερνητικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για δήθεν επιδόματα τάχα εξομάλυνσης. Πρόκειται για τακτική διαχείρισης ακραίων φαινομένων φτώχειας, της απόλυτης μιζέριας που γεννά και εκτρέφει η πολιτική τους σε όφελος της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ