Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική μάχη οι τοπικές εκλογές

Τα ρεπορτάζ του αστικού Τύπου είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά για τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει τις τοπικές εκλογές, το πολιτικό διακύβευμα που αποδίδει σε αυτές. Για παράδειγμα, προχτεσινό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ, υπό τον τίτλο «Στελέχη κορυφής στη μάχη του Νοεμβρίου», γράφει: «Ενα νέο "υπουργικό συμβούλιο", με σημείο εκκίνησης τον... υπερκομματικό ''Καλλικράτη'', έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίζοντας ως αφετηρία τη μάχη των περιφερειακών εκλογών». Τα ΝΕΑ σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρουν: «Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός άτυπου ''υπουργικού συμβουλίου περιφερειαρχών'' υπό την προεδρία του». Το ΒΗΜΑ σημειώνει: «Κεντρικά πολιτικά στελέχη και μέλη της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου σκοπεύει να χρίσει υποψηφίους περιφερειάρχες ο κ. Γ. Παπανδρέου, μετατρέποντας και τους περιφερειάρχες που θα εκλέξει το ΠαΣοΚ σε ''άτυπους'' υπουργούς».

Υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων, τα όσα προπαγανδιστικά προωθούν αυτό το διάστημα, κυρίως αλλά όχι μόνο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ανεξάρτητους και υπερκομματικούς υποψηφίους είναι εκ του πονηρού. Την ίδια αξία - εξαπάτησης, δηλαδή, των ψηφοφόρων - έχουν και οι διακηρύξεις περί αυτοδιοικητικών κριτηρίων, με τα οποία τάχα επιλέγονται και θα ψηφιστούν οι υποψήφιοι.

Οι τοπικές εκλογές, με τα δικά τους λόγια: Το ΠΑΣΟΚ θέλει 13 νέους υπουργούς στο πρόσωπο των περιφερειαρχών και η ΝΔ αντικυβερνητικό μέτωπο στη βάση μιας πολιτικής παραλλαγής του μνημονίου, όταν η ίδια στηρίζει όλες τις επιλογές που απορρέουν από το μνημόνιο. Οι εκλογές για περιφέρειες και δήμους είναι κεντρική πολιτική αναμέτρηση, στη βάση της οποίας κρίνονται οι κεντρικές πολιτικές των κομμάτων κι όχι κάποιο πακέτο προτάσεων σε τοπικό επίπεδο. Αυτό το έχει διατυπώσει με απόλυτη σαφήνεια, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος παρουσιάζοντας τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο υπουργικό συμβούλιο είχε υποστηρίξει ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση, «είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και ένα από τα θεμέλια της νέας αξιοπιστίας που οικοδομεί καθημερινά η Κυβέρνηση».

Τα πράγματα είναι καθαρά. Οι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις 7 Νοέμβρη καλούνται να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την πολιτική των σταθεροποιητικών προγραμμάτων και του μνημονίου, την πολιτική που τους υποχρεώνει να πληρώσουν την κρίση και το χρέος για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και η εξουσία των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, τα οποία επίσης θα κληθούν να εφαρμόζουν Περιφέρειες και Δήμοι. Καλούνται επομένως να ψηφίσουν ενάντια στο συμφέρον τους ή σύμφωνα με αυτό. Και γι' αυτό πρέπει να στηρίξουν και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που στηρίζει το ΚΚΕ.


Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ