Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζικές απολύσεις σε Λάρισα και Βόλο

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται οι απολύσεις στη Θεσσαλία, ανεβάζοντας δραματικά τα ήδη μεγάλα ποσοστά της ανεργίας στην περιοχή. Αυτή τη φορά στη μακριά λίστα των ανέργων κινδυνεύουν να προστεθούν άλλοι 240 εργαζόμενοι, περίπου, σε Λάρισα και Βόλο.

Στη Λάρισα η εργοδοσία στην επιχείρηση ιματισμού «ΠΕΛΑΣΓΙΣ» ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα βάζει «λουκέτο» στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα οι 100 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, να μείνουν άνεργοι.

Στο Βόλο, η πολυεθνική εταιρεία μετάλλου «ΚΟΝΤΙ» ετοιμάζεται να διώξει τους μισούς από τους 134 εργαζόμενους, θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα ότι αν δεν προχωρήσει σ' αυτές τις απολύσεις τότε θα κλείσει. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για δύο μήνες από τις 23 Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ τονίζει πως η εργοδοσία «έχει τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης που είναι σε βάρος των εργαζομένων και που προσφέρει ολόπλευρη στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, με νόμους και ζεστό χρήμα. Παρουσιάζουν όλη αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση σαν "εθνική προσπάθεια" για την έξοδο της χώρας από την καπιταλιστική κρίση και που όλοι δήθεν θα ωφεληθούμε».

Και υπογραμμίζει: «Μεγάλες είναι οι ευθύνες, όχι μόνο για την ΚΟΝΤΙ, αλλά για το σύνολο των αρνητικών εξελίξεων σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και κλάδους, και στην περιοχή μας, των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΣΕΕ, ΕΚΒ και το ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου το οποίο τους ακολουθεί), που εδώ και χρόνια έβαλαν πλάτη για το πέρασμα μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων, αναπαράγοντας το σύνολο της κυβερνητικής προπαγάνδας και αδρανοποιώντας το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους». Υπογραμμίζει πως «ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτελέσματα είναι αυτός του αγώνα με πλαίσιο αιτημάτων που ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται σ' αυτό, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μπορούμε να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή επίθεση και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης».

Επόμενος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλατεία Πανεπιστημίου στις 2.00 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ