Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Κλιμακώνουμε με όπλο την ταξική αλληλεγγύη

Με Γενική Συνέλευση στην Αθήνα στις 19 Σεπτέμβρη

Σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 19 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί καλεί όλους τους εργαζόμενους στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στην επιχείρηση. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β Αθήνα).

Οπως άλλωστε υπογραμμίζει στο κάλεσμα της η Επιτροπή «με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να μη βρεθούμε το επόμενο διάστημα με την πλάτη στον τοίχο. Να μην αφήσουμε το χρόνο να κυλάει υπέρ της εργοδοσίας, οι ενέργειες μας το προηγούμενο διάστημα έβαλαν εμπόδια και χρειάζεται πιο δυναμική να είναι η συνέχεια. Για την υπεράσπιση της δουλειάς μας να μην γίνει καμία απόλυση. Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος».

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει πως η εργοδοσία παίρνοντας υπόψιν της τη συσπείρωση και τη δυναμική της συλλογικής μας δράσης όλο το προηγούμενο διάστημα, παίρνει τα μέτρα της αξιοποιώντας διάφορες μορφές διάσπασης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, εκβιάζει τους εργαζόμενους «να υπογράψουν ότι εξουσιοδοτούν νομικό σύμβουλο της εταιρείας να μιλήσει εκ μέρους τους στο δικαστήριο για την προσφυγή στο άρθρο 99 που έχει κάνει η εταιρεία. Ουσιαστικά ζητάει την υπογραφή και τη συναίνεσή μας για πτώχευση της εταιρείας». Ταυτόχρονα, η επιτροπή καταγγέλλει ότι η εργοδοσία καλεί εργαζόμενους να φύγουν με «δέλεαρ» την καταβολή της μισής αποζημίωσης και Ταμείο Ανεργίας. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ακόμα και αυτή η μισή αποζημίωση που υπόσχεται η εργοδοσία δε διασφαλίζεται αφού με νόμο πλέον ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να την αποδώσει μέσα σε ένα εξάμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ