Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αρνείται κάθε εμπλοκή και ο Μ. Λιάπης

Σε Αρειο Πάγο και πρώην ΣΔΟΕ τα στοιχεία για τα νοσοκομεία

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Πολιτισμού των κυβερνήσεων της ΝΔ Μ. Λιάπη συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Στην κατάθεσή του, ο Μ. Λιάπης αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τις συμβάσεις των υπουργείων που ήταν επικεφαλής με την «ΖΗΜΕΝΣ», λέγοντας ότι ο ίδιος εμπιστεύθηκε τις διοικήσεις του ΟΣΕ σε ό,τι του πρότειναν. Οπως είπε, αυτές οι διοικήσεις ποτέ δεν του εισηγήθηκαν ακύρωση του διαγωνισμού για τον προαστιακό. «Συνέχισα, είπε, μια κατάσταση που είχα ήδη βρει και εμένα αυτό που με ενδιέφερε ήταν να υπάρχουν τρένα στην Ελλάδα».

Σχετικά με τη σύμβαση του υπουργείου Πολιτισμού με τη «ΖΗΜΕΝΣ», για ηλεκτρονικούς μεταφραστές στα μουσεία, ισχυρίστηκε ότι ήταν μια σύμβαση την οποία αυτός βρήκε όταν πήγε στο υπουργείο και είπε ότι όταν είδε πως η «ΖΗΜΕΝΣ» καθυστερούσε στην παράδοση του έργου, τότε κατήγγειλε τη σύμβαση.

Για τις σχέσεις του με τον πρώην επικεφαλής της «ΖΗΜΕΝΣ» στην Ελλάδα, Μ. Χριστοφοράκο, είπε ότι είχε κοινωνικές συναναστροφές, γιατί τα παιδιά τους ήταν συμμαθητές.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σ. Βαλυράκης, σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο «πάρτι» που έκανε η «ΖΗΜΕΝΣ» στις προμήθειες των νοσοκομείων, είπε ότι πρόκειται για διαγωνισμούς διάτρητους «και κατά τη διαφάνεια και κατά την εξυπηρέτηση των νοσοκομείων και κατά το κόστος», και εκτίμησε ότι οι συμβάσεις αυτές χρειάζονται μεγαλύτερη διερεύνηση. Ως εκ τούτου, όλο το σχετικό υλικό θα σταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο πρώην ΣΔΟΕ.

Σχετικά με το ταξίδι μελών της Εξεταστικής στη Γερμανία, ο Σ. Βαλυράκης είπε ότι ήδη ειδικός εφέτης έχει αναλάβει να κάνει συνεννοήσεις για να καταθέσουν οι Χριστοφοράκος, Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ, καθώς και άλλα στελέχη της «ΖΗΜΕΝΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ