Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαράς ευαγγέλια για κυβέρνηση - ΝΔ

«Εργαλείο» για την επίτευξη μιας μακροχρόνιας «κοινωνικής ειρήνης» θεωρεί η κυβέρνηση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε χτες από τους «κοινωνικούς εταίρους». Την επαίσχυντη σύμβαση, την παραπέρα απόλυτη μείωση δηλαδή της τιμής της εργατικής δύναμης, η κυβέρνηση πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει ως δέλεαρ προκειμένου να προσελκύσει «επενδύσεις».

Το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στην κυβέρνηση για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε με δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου. «Κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. "στη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για να οδηγηθούμε στη βιώσιμη ανάπτυξη") και διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικής συνεννόησης, δεν μπορεί παρά να μας δίνει ικανοποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη στον τόπο μας», ήταν το σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης της ντροπής έσπευσε να χαιρετίσει η ΝΔ. «Θεωρούμε το γεγονός αυτό, ως ένα πάρα πολύ σημαντικό δείγμα της ωριμότητας και της σοβαρότητας των κοινωνικών εταίρων», επισήμανε ο Π. Παναγιωτόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ