Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10720

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη 22 Ιούλη το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οι οικοδόμοι όλης της χώρας δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιούλη, στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ., σε ένα Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για την ανεργία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Απαιτούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας προς όφελος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργατών
  • Θύελλα αντιδράσεων, για τη σύμβαση της σφαγής του εργατικού εισοδήματος, από δεκάδες Ομοσπονδίες και Συνδικάτα
  • Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να διαχωρίσει τη θέση του από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να συνταχτεί με τις ταξικές δυνάμεις σ' αυτήν τη μάχη

Σε ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης τους κόντρα στο στραγγαλισμό του εργατικού εισοδήματος, που θέλουν να επιβάλουν οι μεγαλοεργοδότες και οι ανυπόληπτες συνδικαλιστικές ηγεσίες, καλούν τους εργάτες οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή τη νέα επαίσχυντη, και μάλιστα τριετούς διάρκειας, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μείωσης μισθού και μεροκάματου που υπογράφτηκε προχτές. Σ' αυτήν τη γραμμή καλούν και σε απαιτητική οργάνωση της πάλης για τις κλαδικές συμβάσεις, για την απόσπαση ουσιαστικών αυξήσεων, για την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας.


ΣΕΛ.  8  -  9

Να τους κόψουμε την ανάσα

ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, ως σύμμαχοι, υπέγραψαν τριετή συλλογική σύμβαση μείωσης μισθού και μεροκάματου σφάζοντας το εργατικό εισόδημα, για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Οι εξαγορές - συγχωνεύσεις τραπεζών είναι άλλος ένας μοχλός για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Πανηγύρια στα αστικά επιτελεία, γιατί έρχεται, λένε, τριετής «εργασιακή ειρήνη», η κυβέρνηση θα σώσει τη χώρα, την οικονομία, δηλαδή τους καπιταλιστές. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «βγαίνουνε» από το τούνελ. Ο λαός μπαίνει πιο βαθιά στο τούνελ. Θα τους αφήσουμε με τη χαρά ότι ξεμπέρδεψαν με το κίνημα, ενώ στραγγαλίζουν τη ζωή μας; Ηδη, ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες οργανώνουν τη μάχη για κλαδικές συμβάσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Νομοθέτησαν τα μέτρα, αλλά στη λαϊκή συνείδηση καταδικάστηκαν. Να τους κόψουμε την ανάσα με το συνεχή ταξικό αγώνα. Ο λαός, παλεύοντας ενάντια στις συνέπειες των μέτρων, συμβάλλοντας στην ανάταση του δικού του πολύμορφου οργανωμένου κινήματος, προστατεύει τη ζωή του και μπορεί να βγει νικητής. Δε θα χάσει τίποτα περισσότερο από την κατάργηση των μνημονίων, βάζοντας ρότα για το δικό του δρόμο ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια, καπιταλιστές και την εξουσία τους.



ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεθοδεύεται τετραπλή συγχώνευση σε πακέτο!

ΣΕΛ.  15
ΡΑΧΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Εστειλαν το ΣΔΟΕ σε μαγαζιά που δεν έχουν ούτε για το ρεύμα!

ΣΕΛ.  7
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τροφεία

ΣΕΛ.  19
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να ικανοποιηθούν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ

Ερώτηση με θέμα την περικοπή των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), απευθύνει το ΚΚΕ προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο. Παρά τα όσα δηλώνει η κυβέρνηση για δήθεν «εξορθολογισμό των δανειακών προγραμμάτων», ετοιμάζονται και νέες περικοπές για τους εργαζόμενους - δικαιούχους προς όφελος των τραπεζών και των μεγαλοκατασκευαστών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε απρόσκοπτα να ικανοποιηθούν άμεσα οι δικαιούχοι και να συνεχιστούν όλα τα προγράμματα όλων των παροχών στους δικαιούχους (στεγαστικά δάνεια, εργατική κατοικία, επιδότηση ενοικίου κ.ά.).


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ