Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζήτηση με τους εργαζόμενους στην «Αριάδνη»

Από την ομιλία στους εργαζόμενους της «Αριάδνης»
Από την ομιλία στους εργαζόμενους της «Αριάδνης»
Για τα πραγματικά αίτια και το χαρακτήρα της κρίσης, την οποία έγκαιρα είχε προβλέψει το ΚΚΕ και είχε προειδοποιήσει το λαό, αλλά και για την πάλη του Κόμματος να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση, για να μην πτωχεύσει ο λαός με τα μέτρα του μνημονίου, συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού «ΑΡΙΑΔΝΗ», στο Ηράκλειο. Οπως είπε, το μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν απ' τους εργαζόμενους με καθημερινά αιτήματα και μάχη, αλλά και με ένα μέτωπο που θα αμφισβητήσει τη σημερινή εξουσία.

Η Αλ. Παπαρήγα απάντησε σε ερωτήματα των εργαζομένων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση όσο ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση και πως το Κόμμα έχει πρόταση για μια άλλη εξουσία και όχι, απλά, για μια άλλη κυβέρνηση. Τόνισε επίσης πως οι εργαζόμενοι χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που, χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν εκπροσωπούν τα εργατικά συμφέροντα, αλλά συμμετέχουν στους «διαλόγους» που έχουν αφαιρέσει κεκτημένα δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων απάντησε και στην εκβιαστική προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ότι οι εργατικοί αγώνες στους οποίους πρωτοστατεί το ΚΚΕ προκαλούν την οικονομική καταστροφή της χώρας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο θέμα του τουρισμού, αναδεικνύοντας την ανάγκη αυτός να οργανωθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σαν δικαίωμα του λαού, και όχι σαν πηγή εκμετάλλευσης χιλιάδων εργαζομένων και κερδοφορίας των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ