Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: «Η σύγκρουση με το ΚΚΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των κ. Χ. Παμπούκη, Πεταλωτή και της διευθύντριας της Κ.Ο. κ. Κ. Βάρτζελη στην οποία οριστικοποιήθηκε η τακτική στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που έχει ζητησει η κ. Παπαρήγα. Συμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει ολομέτωπη επίθεση κατά του ΚΚΕ, καταλογίζοντάς του εμμέσως ευθύνη για την ανεργία των νέων. Κυβερνητικά στελέχη βλέπουν στην επιλογή αυτή μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα του Μνημονίου σε πιο πολιτικό πεδίο αλλά και να συγκρατήσει τυχόν διαρροές δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της προς τα αριστερά» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: «Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η κατά μέτωπο επίθεση στα κόμματα της αριστεράς και ιδίως στο ΚΚΕ (...) αυτό αποδεικνύουν οι επιθέσεις τόσο απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: «Η υψηλών τόνων κριτική στο ΚΚΕ αποτελεί "κεντρική γραμμή" της κυβέρνησης (...) σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου και στις αλλεπάλληλες συσκέψεις έχει διατυπωθεί η ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη "απάντηση" στις πρακτικές που προκρίνει το ΚΚΕ» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΑΣ ΣΚΕΤΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με την Αριστερά και κυρίως με το ΚΚΕ το δρόμο της επίθεσης καθότι βεβαίως σε αυτές τις περιπτώσεις "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" για να ξορκίσει κανείς τον εχθρό (...) τον παρουσιάζει ως πολιτικό "βρυκόλακα" με στόχο να τον διαβάλει στα μάτια των ψηφοφόρων που κινούνται στον ευρύτερο χώρο και να περιορίζει τις διαρροές προς το χώρο της Αριστεράς» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΨΑΡΕΜΑ: «Είμαστε η κυβέρνηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και στην πολιτική μας ενσωματώνουμε τις προβλέψεις και τις ρυθμίσεις του μνημονίου βεβαίως, αλλά ενσωματώνουμε και τις αρχές της δικής μας πολιτικής, γιατί η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχές μας υπήρχαν πριν από το μνημόνιο και θα υπάρχουν και μετά το μνημόνιο» (ο Δ. Ρέππας / ΒΗΜΑ).

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: «Η αδυναμία του Ρεππα είναι ότι βλέπει το πρόβλημα αλλά δεν έχει λύση» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ