Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπόριο ελπίδας με μαστίγιο το μνημόνιο

Αφού καταβαράθρωσαν το επίπεδο διαβίωσης για εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, τώρα τάζουν αδίστακτα «προστασία» για τους πιο εξαθλιωμένους!

Η κυβέρνηση τάζει φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό. Η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών επιβάλλουν τον ξεσηκωμό με το ΠΑΜΕ
Η κυβέρνηση τάζει φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό. Η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών επιβάλλουν τον ξεσηκωμό με το ΠΑΜΕ
Κρατώντας στο ένα χέρι το «μαστίγιο» του μνημονίου και το «καρότο» των κάλπικων υποσχέσεων για τη δημιουργία «κοινωνικού δικτύου προστασίας» των ασθενέστερων στρωμάτων στο άλλο, ο Γ. Παπανδρέου επεδίωξε χτες να «εξωραΐσει» τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Το μνημόνιο είναι μια αναγκαία προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας μας, καθώς και η πιστή τήρηση βέβαια όλων όσων έχουμε εμείς συμφωνήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, προτάσσοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές που θα σακατέψουν τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων.

Σε μια προσπάθεια, παράλληλα, να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την άγρια λιτότητα της κυβέρνησης, ανακοίνωσε τη συγκρότηση δύο επιτροπών μέχρι τα τέλη Αυγούστου, «μίας για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας και μίας δεύτερης που θα αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα «δίχτυ προστασίας» για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού, ώστε να αποτρέψει τα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας, ειδικότερα σε μια περίοδο που ετοιμάζεται να προσφέρει νέες επιδοτήσεις και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο για να πραγματοποιήσει «επενδύσεις», ώστε να ενσωματώσει τις λαϊκές αντιδράσεις.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού έρχονται να υπηρετήσουν το οργανωμένο σχέδιο που έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση στους εργαζομένους ότι το Φθινόπωρο θα υπάρξουν φιλολαϊκές κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Στη συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο «Συνήγορος του Πολίτη», Γ. Καμίνης, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε υποκριτικά «πως η κυβέρνηση έχει τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής της και αυτόν υπηρετεί», ενώ υποστήριξε ότι «κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση».

Σ' αυτό το σχεδιασμό εντάσσονται και οι χτεσινές «σικέ» αντιπαραθέσεις σε σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό να δεσμευτεί ότι «μετά από τρία χρόνια θα επανέλθουν στα σημερινά επίπεδα η 13η και 14η σύνταξη». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε στις «δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας», υπονοώντας το αυτονόητο: Οτι οι ανατροπές είναι μόνιμες, όπως μόνιμη είναι και η δίψα του κεφαλαίου να απαλλαγεί από το «κόστος» της ασφάλισης και να εξασφαλίσει ακόμα πιο φτηνούς εργάτες.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν χτες ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν «επί της αρχής» το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι «δε θα ανεχτεί ούτε την καταψήφιση άρθρων του νομοσχεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ