Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο λαός στηρίζει το ΚΚΕ

Στελέχη πρώτης γραμμής του αστικού πολιτικού συστήματος, έμμισθοι κονδυλοφόροι της άρχουσας τάξης, διαγκωνίζονται μεταξύ τους στον αντικομμουνισμό, για να τσακίσουν το λαό, τη συνείδησή του, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι κάθε χτύπημα στο ΚΚΕ ήταν ο προάγγελος μιας ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης στο λαό και στο κίνημά του. Απ' αυτήν την άποψη, το δυνάμωμα του αντικομμουνισμού τα τελευταία χρόνια, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά κάθε άνθρωπο του μόχθου. Να ενεργοποιήσει την ετοιμότητα και την επαγρύπνησή του. Η όξυνσή του δεν είναι τυχαία, καθώς στη δοσμένη χρονική στιγμή τσακίζονται δικαιώματα δεκαετιών και διαμορφώνονται όροι μεσαίωνα στη δουλειά και τη ζωή για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, όσο οξυμένες μορφές κι αν παίρνει, δηλαδή η αντιΚΚΕ πολεμική, είναι θεμιτή και το ΚΚΕ την επιδιώκει. Αλλο αυτό και άλλο ο αντικομμουνισμός, που παίρνει τη μορφή της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας, και δεν αφορά μόνο στο ΚΚΕ, αλλά στοχοποιεί πρώτα και κύρια το ίδιο το λαϊκό κίνημα. Που αποκαλύπτει ταυτόχρονα αδυναμία επιχειρημάτων στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής έτσι που να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις. Και καταφεύγουν στο ψέμα και τη συκοφαντία ενάντια στο ΚΚΕ. Οσοι εγκαλούν το ΚΚΕ ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας, επειδή αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική, το αντιλαϊκό μνημόνιο, στόχο έχουν να εκφοβίσουν όσους εργάτες, ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παίρνουν ενεργά μέρος στην καθημερινή πάλη ή απέχουν ένα βήμα από το να ενταχθούν στους αγώνες. Κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται, συκοφαντούν και ποινικοποιούν τους αγώνες του ΠΑΜΕ, επειδή θέλουν να αποτρέψουν πλατύτερες λαϊκές μάζες να κάνουν το θαρραλέο βήμα και να βγουν οργανωμένα στους δρόμους.

Ολοι αυτοί που σηκώνουν αντικομμουνιστικές κορόνες αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι, να αντιπαρατεθούν με πολιτικά επιχειρήματα στη στρατηγική του ΚΚΕ. Ξέρουν πως μια τέτοια αντιπαράθεση τους εκθέτει στο λαό. Ξέρουν πως σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσει ο λαός πολύ καλύτερα, να διασφαλιστούν και να επεκταθούν τα δικαιώματά του. Η δική τους στρατηγική επιλογή, όμως, είναι να ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να βουλιάξουν το λαό στην εξαθλίωση. Ξέρουν ότι η ΕΕ είναι των πολυεθνικών και πως καμιά σχέση δεν έχει με τα λαϊκά συμφέροντα. Και επειδή η σωρευμένη λαϊκή πείρα βοηθάει ολοένα και περισσότερο στην αποκάλυψη της στρατηγικής που υπηρετούν, βοηθά στον απεγκλωβισμό δυνάμεων από την αστική πολιτική και στη συσπείρωσή τους στην πολιτική του ΚΚΕ, επιλέγουν τον αντικομμουνισμό, για να κρύψουν, να θολώσουν, να συκοφαντήσουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Να τρομάξουν το λαό, να τον κάνουν να κρυφτεί στο καβούκι του.

Αμφισβητούν το δικαίωμα του λαού να αλλάξει τους συσχετισμούς παλεύοντας για τη ζωή του, μέχρι το επίπεδο της εξουσίας. Και για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, χτυπάνε καταρχήν την πρωτοπορία, το Κόμμα του οποίου η θεωρία, η ιδεολογία, η πολιτική είναι η μόνη που μπορεί να εμπνεύσει και να συνεγείρει πλατιές λαϊκές δυνάμεις στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας. Χτυπάνε το ΚΚΕ. Μάταιος ο κόπος τους. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να το φοβίσουν. Και χρέος κάθε εργάτη, αγρότη, αυτοαπασχολούμενου, κάθε προοδευτικού ανθρώπου είναι να ορθώσει ανάστημα στον αντικομμουνισμό, υπερασπιζόμενος πρώτα και κύρια το δικό του δίκιο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ