Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κόβουν μισθούς στον "Ρ"»...

ΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ! Εφοπλιστές - συγκροτηματάρχες του Τύπου, «τρωκτικοειδή» κρυμμένα πίσω από την ιντερνετική τους «κουκούλα», «παπαγάλοι» του δικομματισμού, «μπουμπούκοι» της ακροδεξιάς και οι συν αυτοίς ΔουΝουΤοτσολιάδες, που καθημερινά δεν υπάρχει κλάδος εργαζομένων ή ακόμα και μεμονωμένος εργαζόμενος που να μην τον κατηγορούν για «προνόμια»,

οι ίδιοι, που υμνούν την κυβέρνηση όταν κόβει μισθούς και καταργεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έπαθαν κάτι φοβερό: Πλημμύρισε το «είναι» τους από ένα τσουνάμι αλληλεγγύης προς μια - και μοναδική (!) - κατηγορία εργαζομένων:

Τους συντάκτες του «Ριζοσπάστη»!

Για την ακρίβεια, ανέλαβαν να πάρουν υπό την προστασία τους, τόσο τα μισθολογικά όσο και τα εργασιακά δικαιώματα, όχι των συντακτών του «Ρ», γενικά, αλλά ειδικά των ...κομμουνιστών συντακτών του «Ρ»!

*

ΤΟ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ» ΤΟΥΣ θα συνιστούσε την αποθέωση του σουρεαλισμού,

αλλά η πορεία των αρουραίων του αντικομμουνισμού αφήνει πάντα ίχνη,

τα οποία διά της κιτρινίλας μεγεθύνονται.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, «κόβει μισθούς, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, απαγορεύει τις άδειες στον "Ρ" και στον "902"».

Ισως, μάλιστα, σε επόμενο στάδιο, να μας «πληροφορήσουν» πως το ΚΚΕ στέλνει τα παιδιά των συντακτών του «Ρ» να πουλούν μαντηλάκια στα φανάρια...

Βέβαια, αν τα τσακάλια της «δημοσιογραφίας» (και ειδικά εκείνα του Αλαφούζου) είχαν έγνοια αν μειώνονται ή αυξάνονται οι μισθοί των κομμουνιστών δημοσιογράφων του «Ρ», αν είχαν αγωνία για την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων στον «Ρ» - τη μόνη ίσως εφημερίδα που τηρούνται με ευλάβεια και τα μισθολογικά δικαιώματα και οι συμβάσεις - θα έριχναν μια ματιά στα διπλανά με τα δικά τους γραφεία, εκεί που βασιλεύουν το «παρτ τάιμ», το «μπλοκάκι» και η εργασιακή «γαλέρα». Και θα έκαναν τις συγκρίσεις. Αν, επίσης, μένουν άγρυπνοι με τη σκέψη πόση άδεια θα πάρουν οι συντάκτες του «Ρ», θα την έστηναν κάτω από τα σπίτια μας να δουν πόσες μέρες θα λείπουμε το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα και ενδεχομένως το Πάσχα.

Βέβαια, αυτού του τύπου το «καραούλι» είναι ελαφρώς παρεξηγήσιμο. Θα μπορούσε να τους περάσει κανείς για «χαφιέδες». `Η για «προβοκάτορες»...

*

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι λογικό,

από τη στιγμή που η «ιδεολογία» τους ξεκινάει από τα «φράγκα» και τελειώνει στα «φράγκα»,

δημιουργώντας αυτού του είδους τον «ντόρο», να νόμισαν ότι βρήκαν κι έναν πρωτότυπο τρόπο για να παρέμβουν στις σχέσεις των κομμουνιστών συντακτών του «Ρ» με το Κόμμα τους και κατ' επέκταση να σπεκουλάρουν και να θέσουν θέμα πολιτικής αξιοπιστίας όσον αφορά στη σχέση του ΚΚΕ με την κοινωνία.

Ηδη, στο πρώτο σκέλος, έχουν πάρει την απάντηση:

Ελεγχο στη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του, παρέμβαση και επέμβαση στη σχέση των κομμουνιστών δημοσιογράφων και εργαζομένων στον «Ρ» και στον «902» με το Κόμμα τους, δεν κάνει και δε θα κάνει κανένας. Ποτέ!

*

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ του ΚΚΕ με την κοινωνία,

η κοινωνία των κανονικών ανθρώπων, των εργατών, των μεροκαματιάρηδων, γνωρίζει εκείνο που μόνο αν περάσει καμήλα από βελόνα θα καταφέρουν αυτοί οι σπεκουλαδόροι να το κατανοήσουν:

Οτι, δηλαδή, η σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του - όπως οι κομμουνιστές εργαζόμενοι, συντάκτες και μη, στον «Ρ» και στον «902» - είναι σχέση ιδεολογική, είναι σχέση πολιτική, είναι σχέση ζωής.

*

ΕΜΕΙΣ, ΞΕΡΕΤΕ, δε βγάζουμε την πένα μας στη διατίμηση της «αγοράς», γιατί η δική μας τιμή είναι η Τιμή του Κόμματός μας. Αυτή είναι η τιμή της πένας μας, αυτό είναι και το διαβατήριό μας στην κοινωνία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοια λόγια ακούγονται στα αυτιά τους «κινέζικα». Είμαστε τόσο περήφανοι γι' αυτό!

*

ΕΜΑΣ, ΞΕΡΕΤΕ, μας έκανε το ΚΚΕ το δώρο να βρισκόμαστε σε μια εφημερίδα που όταν την «έβγαζαν» οι παλιότεροι σύντροφοί μας, στην παρανομία, δεν την έγραφαν κατόπιν προσυνεννόησης για το ...μισθολογικό τους κλιμάκιο, αλλά με βάση τις κλίμακες της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας.

Είμαστε σε μια εφημερίδα που όταν ο Βιδάλης έφευγε για το τελευταίο του ρεπορτάζ στη Θεσσαλία δεν έβαλε ως προϋπόθεση τα ...οδοιπορικά. Οταν ο Καραντηνός, ο Βάρναλης, ο Θανάσης Κλάρας και ο Παπαρήγας την υπηρετούσαν, δεν έκαναν «επάγγελμα» ή «καριέρα».

*

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ, επομένως, για τους μισθούς μας οι «εργατοπατέρες μας» (!) κάθε προέλευσης. Κι ας μη χαραμίζουν όση φαιά προβοκατόρικη ουσία τους έχει απομείνει.

Ας μην έχουν, δε, καμία αμφιβολία:

Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι του «Ρ» και του «902», όπως όλα τα στελέχη του ΚΚΕ, όλα τα μέλη του ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, οι πάντες μέσα στο ΚΚΕ, όταν, αν και όποτε χρειαστεί, δε θα προσφέρουν στο Κόμμα τους ένα μικρό, ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους ή ακόμα και όλο το μισθό τους.

Θα δώσουν πολύ περισσότερα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ