Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Πορτογαλικού ΚΚ

Με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Τζερόνιμο ντε Σόουζα, συμμετείχε χτες σε εκδήλωση της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ

Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες, προσκεκλημένη του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Τζερόνιμο Ντε Σόουζα, ΓΓ της ΚΕ, για επίσημη διήμερη επίσκεψη. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Ζορζ Κορδέιρο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και η Μανουέλα Μπερναρντίνο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η καπιταλιστική κρίση, η άγρια αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου, οι ταξικοί αγώνες στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Χτες το απόγευμα, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ προς τιμήν της πορτογαλικής αντιπροσωπείας. Στη μαζική εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τα μέλη του ΠΓ, Γ. Μαρίνο, Δ. Αρβανιτάκη και τα μέλη της ΚΕ Ε. Βαγενά, Κ. Παπαδάκη.

Ο Τέλης Γόντικας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης, καλωσόρισε εκ μέρους της ΚΟΑ τους Πορτογάλους κομμουνιστές. Επισήμανε τη χρησιμότητα τέτοιων συναντήσεων, για την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την οργανωμένη απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, καθώς και για τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Κατάμεστη η αίθουσα όπου έγινε η χτεσινή συζήτηση. Στο βήμα ο Τζ. ντε Σόουζα, ΓΓ της ΚΕ του ΠΚΚ
Κατάμεστη η αίθουσα όπου έγινε η χτεσινή συζήτηση. Στο βήμα ο Τζ. ντε Σόουζα, ΓΓ της ΚΕ του ΠΚΚ
Από τη μεριά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΠΚΚ, Τζερόνιμο ντε Σόουζα, σημείωσε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει στόχο το βάθεμα και την ενίσχυση των συντροφικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα, αλλά και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ΠΚΚ, να τιμήσει την εργατική τάξη και το ΚΚΕ για την αντίσταση που δείχνει σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο καπιταλισμός δεν εκδημοκρατίζεται, δεν εξανθρωπίζεται μιας και είναι η ίδια του η φύση εκμεταλλευτική.

Πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί πως ο καπιταλισμός είναι αιώνιος και η πάλη των τάξεων είναι ξεπερασμένη καταρρίπτονται. Γι' αυτό οι επαναστατικές δυνάμεις, τα Κομμουνιστικά Κόμματα και η εργατική τάξη αγωνίζονται για μια εναλλακτική λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από το σοσιαλισμό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΠΚΚ στην ανάπτυξη της πάλης των μαζών και του οργανωμένου αγώνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία στις 29 Απρίλη, με τη συμμετοχή 300.000 εργαζομένων που αντιδρούν στα νέα μέτρα λιτότητας της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης.

Μια διαδήλωση στην οποία, όπως είπε, πρωτοστάτησε και διοργάνωσε με επιτυχία το ΠΚΚ. Πρόσθεσε επίσης πως η οργανωμένη πάλη απαιτεί ένα πιο ισχυρό κόμμα και σημείωσε πως είναι θεμελιακής σημασίας το ζήτημα της ανάπτυξης του ισχυρού κόμματος. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις στον Τζερόνιμο ντε Σόουζα τόσο για την καθημερινή δράση του κόμματος, τη δράση των κομμουνιστών μέσα στα συνδικάτα, όσο και για την πάλη τους ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τη δράση άλλων οπορτουνιστικών δυνάμεων στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ