Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραπλανούν και γι' αυτό είναι επικίνδυνοι

Τα ρέστα του στην παραπλάνηση και στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων δίνει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), όπως ακριβώς είχε κάνει και η ΓΣΕΕ, προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους, μια μόλις μέρα πριν την απεργία στην οποία υποτίθεται ότι καλεί.

Με σχετικό δελτίο Τύπου, η ΠΟΕΜ ζητά - ανάμεσα στα άλλα - τη μη εξαίρεση της συνταξιοδότησης με 35ετία και χωρίς όριο ηλικίας των ασφαλισμένων μεταλλεργατών πριν το 1983.

Πρόκειται για τη χειρότερη δυνατή, την πλέον παρελκυστική για τους εργαζόμενους αλλά βοηθητική τακτική για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση, που θα μπορούσε να προσφέρει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Διότι όχι μόνο διασπά τους εργαζόμενους του κλάδου σε «παλιούς» και «νέους», αλλά, επιπλέον, προσπαθεί να τους φέρει σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους.

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει τον εργαζόμενο προ του '83 να μην μπορεί να δουλέψει πάνω από 35 χρόνια και τι κάνει αυτόν μετά το '83 να μπορεί, όταν υπάρχει τόσος πλούτος ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να εργάζονται λιγότερο και να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη;

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, με αυτή του την τακτική, υπονομεύει την αυριανή απεργία που έχει προκηρύξει δήθεν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του Ασφαλιστικού. Διασπά την πάλη των εργαζομένων και βάζει σε αντίθεση όχι μόνο τον έναν κλάδο με τον άλλον, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους μεταξύ τους. Κι αυτό, όταν χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενότητα των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, προκειμένου να απαντήσουν στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ