Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο σύμβολο αντίστασης: Την Ακροναυπλία

Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις

Από την Παρασκευή και για δύο μέρες νέοι και νέες από όλη τη χώρα συναντιούνται στο Ναύπλιο. Εκεί, Οργανώσεις της ΚΝΕ θα στήσουν τη νεανική τους κατασκήνωση, στο διήμερο της ΚΝΕ το οποίο φέτος στο επίκεντρό του έχει την Ακροναυπλία: Το κάτεργο όπου φυλακίστηκαν ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ και εκατοντάδες αγωνιστές οι οποίοι, αντί να λυγίσουν, απέδειξαν τη δύναμη του ανθρώπου να στέκεται όρθιος όταν γνωρίζει πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

Στο διήμερο, που πραγματοποιεί σταθμό στην πορεία κορύφωσης του 36ου φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», θα αναδειχτούν πλευρές της ιστορίας της Ακροναυπλίας άγνωστες στον πολύ κόσμο. Από την Ακροναυπλία πέρασαν πάνω από 600 κρατούμενοι, που στην πλειοψηφία τους ήταν ηγετικά στελέχη του Κόμματος και του εργατικού κινήματος. Ο στόχος των αντιπάλων να συντρίψουν σωματικά και ψυχικά τον ηγετικό πυρήνα του ΚΚΕ όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε αλλά η Ακροναυπλία έμεινε διαχρονικό σύμβολο αξιοπρέπειας, περηφάνιας και αφοσίωσης στο δίκιο του λαού.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του διημέρου:

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στην παραλία Καραθώνας. Την Παρασκευή 9 Ιούλη, το βράδυ, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Από την 4η Αυγούστου ως τις μέρες μας» του Μάκη Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, από τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο της Πελοποννήσου, από το μουσικό συγκρότημα Πελοποννήσου της ΚΝΕ και παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Τάκη Σταθέα.

Το Σάββατο 10 Ιούλη, το απόγευμα, οι Οργανώσεις θα επισκεφτούν το χώρο της Ακροναυπλίας, όπου βρίσκονταν οι φυλακές. Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, στην πλατεία Φιλελλήνων του Ναυπλίου. Αργότερα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα ακολουθήσει αφιέρωμα στα τραγούδια για τους πολιτικούς κρατούμενους και τους εξόριστους, από το συγκρότημα της ΚΝΕ και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα «Εαρινή ζυγιά».

Στο πλαίσιο του διημέρου θα γίνουν επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους (Μυκήνες, Παλαμίδι, Επίδαυρο) και θα οργανωθούν και αθλητικές δραστηριότητες.

Το διήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή, οπότε και θα αναχωρήσουν οι Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org