Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τουρνουά ποδοσφαίρου της ΚΝΕ

«Σούταραν» την πολιτική εμπορευματοποίησης του αθλητισμού

Στη «σέντρα» έβγαλαν την πολιτική εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, συνολικά του αθλητισμού, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, μετανάστες, την περασμένη Κυριακή, στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο χώρο, στήθηκε ένα «μουντιάλ» άμιλλας και συλλογικότητας, με κυρίαρχο το σύνθημα - διεκδίκηση για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Ποδοσφαιρικές ομάδες από σχολεία και σχολές, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το χώρο της οικοδομής και άλλους εργασιακούς χώρους «κλότσησαν» τις ανώνυμες εταιρείες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον αθλητισμό, «σούταραν» την πολιτική που ορθώνει ολοένα και περισσότερο εμπόδια στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο και την ψυχαγωγία. Εβαλαν «γκολ» σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να επιβάλουν νέες αιματηρές θυσίες στο λαό και τη νεολαία στο όνομα της κρίσης.

Για την ιστορία, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των μαθητών («Ισπανοί») που κέρδισε στον τελικό τους οικοδόμους με 4-1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ