Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
24ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ολα είναι έτοιμα για το πανελλαδικό νεολαιίστικο αντάμωμα
  • Από αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Διημέρου στο Ναύπλιο και την Ακροναυπλία
  • Την Κυριακή στις 11 π.μ. η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στην Τρίπολη, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Αύριο αναχωρούν από όλη την Ελλάδα χιλιάδες νέοι και νέες με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ για να συναντηθούν στο Ναύπλιο στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο αφιερώνεται στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, εμπνέεται και διδάσκεται από τη στάση των κρατουμένων αγωνιστών της Ακροναυπλίας, τιμά επίσης τους ήρωες μαχητές του ΔΣΕ που εκτελέστηκαν με αποφάσεις του Εκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 - 1949. Οπως χαρακτηριστικά λέει η ανακοίνωση, πατώντας πάνω σε τέτοιες ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού, «συνεχίζουμε κι αγωνιζόμαστε σήμερα με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον. Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, ανεργία και πολέμους».

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στην όμορφη παραλία της Καραθώνας, κάτω από δέντρα που προσφέρουν πλούσια σκιά και ο χώρος έχει διαμορφωθεί με όλες τις απαραίτητες υποδομές ενός κάμπινγκ. Ολα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους χιλιάδες νέους από όλη τη χώρα που θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν τη θάλασσα και τις ομορφιές του καλοκαιριού. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνουν εκδηλώσεις, συναυλίες, γλέντια, τουρνουά beach volley και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.


Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ θα ξεναγούνται σε μια πολύ όμορφη έκθεση που θα στηθεί πάνω στο βράχο της Ακροναυπλίας, αλλά και σε μια δεύτερη έκθεση στο χώρο της κατασκήνωσης που θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ακροναυπλία, όσο και στους 259 εκτελεσμένους από το «θανατοδικείο» της Τρίπολης, με αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Σταθμός στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα είναι η συμμετοχή όλων των κατασκηνωτών στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ την Κυριακή 12 Ιούλη, στις 11.00 π.μ., στην Τρίπολη, για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές από το στρατοδικείο της Τρίπολης, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους εκτελεσμένους. Η εκδήλωση θα γίνει στον Αη Θανάση, στο χώρο όπου γίνονταν οι εκτελέσεις και νωρίτερα θα έχει προηγηθεί συλλαλητήριο στην πόλη της Τρίπολης.


Από το προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Ακροναυπλία το 2010
Από το προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Ακροναυπλία το 2010

Από τις εργασίες κατασκευής του μνημείου στην Τρίπολη
Από τις εργασίες κατασκευής του μνημείου στην Τρίπολη
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντάμωμα χιλιάδων νέων με άρτια οργάνωση (12/7/2015)
Το πρόγραμμα του Διημέρου (9/7/2015)
Πλησιάζει η μεγάλη νεολαιίστικη συνάντηση (8/7/2015)
Στις 11 και 12 Ιούλη στο Ναύπλιο (6/7/2015)
Στις 11 και 12 Ιούλη το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (2/7/2015)
Η μεγάλη νεανική συνάντηση στις 4-5 Ιούλη στο Ναύπλιο (21/6/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org