Τετάρτη 8 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
24ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλησιάζει η μεγάλη νεολαιίστικη συνάντηση

Από το προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που έγινε στο Ναύπλιο το 2010
Από το προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που έγινε στο Ναύπλιο το 2010
Τη συμμετοχή τους στο 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ προετοιμάζουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, που απ' όλη την Ελλάδα θα ταξιδέψουν την Παρασκευή για το Ναύπλιο, για να ανταμώσουν στη μεγαλύτερη νεανική συνάντηση του καλοκαιριού.

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στην όμορφη παραλία της Καραθώνας, κάτω από δέντρα που προσφέρουν πλούσια σκιά και ο χώρος έχει διαμορφωθεί με όλες τις απαραίτητες υποδομές ενός κάμπινγκ.

Το 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο τιμά και διδάσκεται από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Γι' αυτό και στο επίκεντρό του βάζει την Ακροναυπλία, το κάτεργο που οι αλύγιστοι κομμουνιστές που κρατήθηκαν εκεί από το 1937, το μετέτρεψαν σε φάρο αντίστασης. Οι κατασκηνωτές του Διημέρου θα επισκεφτούν συντεταγμένα το βράχο της Ακροναυπλίας με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και θα ξεναγηθούν στην έκθεση που θα έχει στηθεί εκεί, ενώ επίσης θα παρακολουθήσουν και μια πολιτιστική εκδήλωση - αφιέρωμα στην Ακροναυπλία, το βράδυ της Παρασκευής, στην κατασκήνωση.

Ακόμα, στο χώρο του κάμπινγκ θα υπάρχει άλλη μια έκθεση, στην οποία θα ξεναγούνται οι κατασκηνωτές και θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ακροναυπλία όσο και στο δεύτερο σταθμό του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, τους εκτελεσμένους με αποφάσεις του Εκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 - 1949. Γι' αυτούς τους ήρωες της Αρκαδίας, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής την Κυριακή 12 Ιούλη, στην Τρίπολη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ., στο χώρο των εκτελέσεων στον Αη Θανάση, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους εκτελεσμένους.

Βέβαια, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Διήμερο θα είναι μια ευκαιρία για τους νέους απ' όλη τη χώρα που θα συμμετάσχουν, να χαλαρώσουν, να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν τη θάλασσα και τις ομορφιές του καλοκαιριού. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνουν εκδηλώσεις, συναυλίες, γλέντια, τουρνουά beach volley και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 10 Ιούλη:

17.00 - 20.00 Ξεναγήσεις στο βράχο της Ακροναυπλίας και στην έκθεση με τα ταμπλό που θα έχει στηθεί εκεί.

20.45 Ανοιγμα των εκδηλώσεων στην κατασκήνωση από τον Τάσο Αντωνίου, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

21.00 Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για την Ακροναυπλία, από αφηγητές - ηθοποιούς της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου και μουσικούς της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

22.00 Συναυλία.

23.00 Λαϊκό γλέντι από λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ.

  • Σάββατο 11 Ιούλη:

9.00 - 14.00 και 17.00 - 20.00 Ξεναγήσεις στο βράχο της Ακροναυπλίας και στην έκθεση.

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41».

21.30 Συναυλία με επαναστατικά - αγωνιστικά τραγούδια από τους «KollektivA», Στέλιο Μαγαλιό, «Rebellion Connexion» + Φρανκ («Manifesto the label»).

23.00 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

  • Κυριακή 12 Ιούλη:

8.00 Αναχώρηση από την κατασκήνωση για την Τρίπολη.

10.00 Αφιξη στην Τρίπολη και συλλαλητήριο στην πόλη.

11.00 Συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εκτελεσμένους από το στρατοδικείο Τρίπολης, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πούλμαν από την Πελοπόννησο για την εκδήλωση της Κυριακής

Για την εκδήλωση της ΚΕ στην Τρίπολη, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ δρομολογούν λεωφορεία από τις πιο κάτω περιοχές της Πελοποννήσου:

Κορινθία: 7.30 π.μ. Αγιοι Θεόδωροι, Φούρνος Καταβέτη. 8.00 π.μ. Λουτράκι, Πάρκο ΟΣΕ. 8.00 π.μ. Κόρινθος, Περιβολάκια. 8.45 π.μ. Κιάτο, Εθνική Τράπεζα.

Αργολίδα: 8.30 π.μ. Ναύπλιο, Δικαστήριο. 8.30 π.μ. Αργος, Λαϊκή Αγορά.

Λακωνία: 7.00 π.μ. Μολάοι, Γενικό Νοσοκομείο. 7.00 π.μ. Αρεόπολη, Πλατεία. 8.15 π.μ. Σπάρτη, Μουσείο.

Μεσσηνία: 7.00 π.μ. Γαργαλιάνοι, Πλατεία. 7.30 π.μ. Φιλιατρά, Φουρναράκιο. 7.30 π.μ. Πύλος, Πλατεία. 8.00 π.μ. Κυπαρισσία, ΟΣΕ. 8.30 π.μ. Καλαμάτα, Πλατεία Υπαπαντής. 8.30 π.μ. Μεσσήνη, Δημαρχείο. 8.45 π.μ. Μελιγαλάς, Κάτω αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ