Τρίτη 6 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Με τους εργαζόμενους της «ΜΙΝΟΣ»

Λαϊκό γλέντι έξω από το εργοστάσιο
Λαϊκό γλέντι έξω από το εργοστάσιο
Την ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «ΜΙΝΟΣ», που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, η οποία εκδηλώνεται ανελέητη με τις πλάτες της ταξικής Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, ανέδειξε ο Εργατικός Τομέας της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με την προφεστιβαλική εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το εργοστάσιο. Εκεί όπου επί 45 μέρες οι εργάτες περιφρουρούν το εργοστάσιο, εμποδίζοντας την εργοδοσία να κλέψει και τις τελευταίες τους ελπίδες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ, με το συγκρότημά τους, διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης. Με τη βοήθεια σωματείων εργαζομένων της Βιομηχανικής Περιοχής, που πρόσφεραν τους μεζέδες και τις μπίρες, στήθηκε ένα πραγματικά λαϊκό γλέντι, που ανέδειξε τη δύναμη της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών. Εδωσε κουράγιο στους εργάτες που βλέπουν ότι δεν είναι μόνοι τους, απέναντι στο θεριό της εργοδοσίας και στη δίψα του για περισσότερα κέρδη. Μαζί τους έχουν το ΠΑΜΕ, τους συναδέλφους τους από άλλα εργοστάσια και κλάδους που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τα παιδιά τους, που μέσα από την ΚΝΕ παίρνουν ενεργά θέση στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Παράλληλα, αναδεικνύεται μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, που αξιοποιώντας μορφές τέχνης και πολιτισμού στέλνουν σαφή πολιτικά μηνύματα, γίνονται οι ίδιες οι εκδηλώσεις μορφές δράσης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org