Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μοιράζει ρόλους σε βουλευτές και ΓΣΕΕ

Οι πρώτοι σπεύδουν να στηρίξουν προπαγανδιστικά τις ανατροπές, ενώ η συνδικαλιστική πλειοψηφία αναλαμβάνει να τις φέρει από την πίσω πόρτα

Η ριζοσπαστική πάλη του λαού και η πολιτικοποίησή της είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις
Η ριζοσπαστική πάλη του λαού και η πολιτικοποίησή της είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις
Την πρόθεσή της να επιβάλει τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας», επιβεβαίωσε και χτες η κυβέρνηση. Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το «μνημόνιο» αναφέρεται σε «πάγωμα» των μισθών και «άρα, συζητάμε σε αυτή τη βάση (...) ό,τι περιλαμβάνει το μνημόνιο θα εφαρμοστεί» (!) διαβεβαιώνοντας την πλουτοκρατία ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια για λογαριασμό της.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η ανταγωνιστικότητα, που είναι πολύ σημαντική παράμετρος, έχει παραμέτρους για την αύξησή της και ότι μια από αυτές είναι οι μισθοί, το κόστος εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά, φανερώνοντας ότι τα ταξικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση έχουν στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Την ίδια στιγμή, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να υπογράψει με τον ΣΕΒ εξευτελιστικές αυξήσεις της τάξης του 1% - στα όρια του «ευρωπαϊκού πληθωρισμού» - προκειμένου να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση να επιβάλει το «πάγωμα» των μισθών μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

«Ενθαρρύνουμε αυτές τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να έχουν ένα περιεχόμενο ανάλογο του μνημονίου. Φυσικά, αυτές οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είμαστε σίγουροι ότι θα λαμβάνουν υπόψη την ανάπτυξη του τόπου και την κάλυψη των ταμειακών μας αναγκών» (!) δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι καθένας θα συναισθανθεί τις ευθύνες του».

Οι αντεργατικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί αναμένεται να συζητηθούν και σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, όπου θα εγκριθούν ακόμα δυο νομοσχέδια για Υγεία και Παιδεία.

Τη μέρα της πανεργατικής απεργίας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό ενέκριναν ομόφωνα τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω του προωθούμενου νομοσχεδίου, βγάζοντας μάλιστα και σχετική ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, σπεύδοντας να διαλύσει κάθε είδους σενάριο γύρω από τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του Ασφαλιστικού, σημειώνει σε δήλωσή του: «Ποιος είναι αυτός ο αρρωστημένος εγκέφαλος ο οποίος διακινεί παντού αυτές τις αθλιότητες; Ποιοι είναι αυτοί οι ανόητοι που αμφισβητούν ότι οι βουλευτές θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; (...) Δεν δεχόμαστε κανέναν να αμφισβητεί την υπευθυνότητα και την πολιτική μας συνέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ