Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ: «Πολλά τα κρούσματα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης στα νοσοκομεία της χώρας. Εισέρχονται οι ασθενείς για τα απλούστερα και βγαίνουν σακάτηδες. Οπως συνέβη με δεκατρείς ηλικιωμένους σε οφθαλμολογική κλινική των Σερρών, οι οποίοι εισήχθησαν για επέμβαση καταρράκτη και κινδυνεύουν να τυφλωθούν. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση. Σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, προέχει η απολύμανση. Αλλιώς οι παραβάτες να τιμωρούνται αυστηρά» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ: «Προς άρση κάθε παρεξήγησης τονίζεται πως είναι αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην απεργία για την προάσπιση δικαιωμάτων. Eίναι κατανοητό ότι ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία υλοποιούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις παντού, οι εργαζόμενοι θα κινητοποιούνται χρησιμοποιώντας ακόμη και δυναμικές μορφές αγώνων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ότι η χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης (...) Δεν πρέπει η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ή το οποιοδήποτε διεκδικητικό κίνημα τελικά να υπονομεύει το ίδιο το μέλλον της χώρας» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ»: «Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και την έγκριση του Μνημονίου (...) Η τήρηση των όρων του είναι υποχρεωτική, ώστε να καταβάλλονται οι δόσεις του δανείου. Τυχόν χαλάρωση είναι αδύνατη, με την πολιτική που έχει επικρατήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση (...) Οι σημερινοί συσχετισμοί των δυνάμεων στην Ευρώπη δεν επιτρέπουν αισιοδοξία ότι θα αλλάξει η εφαρμοζόμενη συνταγή. Γι' αυτό, πέραν των διεκδικήσεων σε κάθε χώρα χωριστά, οι εργαζόμενοι πρέπει να αυξήσουν συντονισμένα την πίεσή τους προς τις κυβερνήσεις, ώστε να αλλάξει η σημερινή αδιέξοδη ευρωπαϊκή πολιτική» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ «ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ»: «Η διορθωτική παρέμβαση στην ελληνική αγορά εργασίας, όπου όσα έχουν νομοθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν ανέγγιχτα, ήταν ασφαλώς αναγκαία, για να αρθούν οι αγκυλώσεις που αποθαρρύνουν κάθε επενδυτική ιδέα (...) Η κυβέρνηση προχώρησε σε μεταβολές που επηρεάζουν δραστικά τις εργασιακές σχέσεις (...) Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξουν θεαματικές μετατοπίσεις από τις θέσεις που ήδη διατυπώθηκαν, είτε από την κυβέρνηση είτε από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα (...) Για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, οι εκατέρωθεν θυσίες θα είναι αναγκαίες στην αγορά εργασίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ