Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι επικίνδυνοι

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί η απαράδεκτη απόφαση της «Συμμαχίας "Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά"» (συμμετέχουν οι: Οικολόγοι Πράσινοι, AKOA, ΡΟΖΑ, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Κενό Δίκτυο, Φίλοι του Ανθρώπου, Νέοι Πράσινοι, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία) να παρουσιάσουν το «αντι-απαγορευτικό θεατρικό δρώμενο "η δίκη της κανναβίτσας"» μπροστά από τη Βουλή.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στις δομές που σχετίζονται άμεσα με την τοξικοεξάρτηση χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου για την όξυνση του προβλήματος το επόμενο διάστημα και θέτουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, με γενναία κρατική χρηματοδότηση και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι ναρκω-θιασώτες επαναλαμβάνουν τις γνωστές θέσεις τους: Μείωση της βλάβης, αποποινικοποίηση κ.ά.

Μόνο που τώρα τέτοιου είδους θέσεις είναι επικίνδυνες περισσότερο από ποτέ. Και το γνωρίζουν. Και δε σταματούν εκεί. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, την παρουσιάζουν «με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω»: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, αυτοί φωνάζουν για αποποινικοποίηση και ...ελεύθερα ναρκωτικά!! Είναι επικίνδυνοι για τα νιάτα αυτού του τόπου, επικίνδυνες και οι συνέπειες που έχει το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ