Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Την όρασή της έχασε ηλικιωμένη

Μία ηλικιωμένη γυναίκα με ενδοοφθαλμίτιδα, που είχε χειρουργηθεί στην ιδιωτική κλινική «ΙΑΣΩ» των Σερρών, έχασε την όρασή της από το χειρουργημένο μάτι, ενώ και άλλοι 6 ασθενείς αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, ύστερα από τις σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές που υπέστησαν. Οι συνολικά 13 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε απλή οφθαλμολογική επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη στην κλινική των Σερρών από γιατρό του ΕΣΥ και άλλους τρεις ιδιώτες γιατρούς στη συνέχεια παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε τρία νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη με γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα. Οι εννέα από αυτούς υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε νέα συμπληρωματική επέμβαση σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του μικροβίου.

Στο μεταξύ, με το ερώτημα της αργίας παραπέμπεται, με εντολή της υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο γιατρός του ΕΣΥ που χειρούργησε στην ιδιωτική κλινική των Σερρών ασθενείς.

Την απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δύο χειρουργείων της γενικής κλινικής «ΙΑΣΩ», έλαβε χθες ο Νομάρχης Σερρών, ενώ και από το σαββατοκύριακο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε παρόμοια εντολή. Επίσης, από χθες διεξάγονται έρευνες στην ιδιωτική κλινική, από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Παράλληλα, μετά από αίτημα του Γενικού Επιθεωρητή του Σώματος, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, απέστειλε χθες επταμελές κλιμάκιο για πλήρη εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο της ιδιωτικής κλινικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ