Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Ζήτησαν διαφορετική «ανταγωνιστικότητα»

Ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και συμβιβασμού στη στρατηγική του κεφαλαίου έδωσαν και προχτές οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ώστε «να μην κυριαρχήσουν οι "Αγορές και οι Κερδοσκόποι"» και να ζητήσουν από την κυβέρνηση «να απορρίψει τις απαράδεκτες εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της τρόικας και να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας», όπως υπογραμμίζει σχετικό ψήφισμα που επιδόθηκε στη Βουλή μετά από συγκέντρωση και πορεία.

Βαφτίζοντας τις κατακτήσεις και ανάγκες των εργαζομένων «κόστος», στο ψήφισμα οι συμβιβασμένες ηγεσίες αναφέρουν ότι μελέτες «επιβεβαιώνουν ότι ελαχιστότατη επίπτωση έχει το εργατικό κόστος στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική οικονομία». Και αποδεικνύοντας ότι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν αντιπαλεύουν, αλλά συστρατεύονται με την πολιτική που γεννά τα προβλήματα των εργαζομένων, επισημαίνεται: «Τα προβλήματα και οι αιτίες έλλειψης ανταγωνιστικότητας, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται, ενώ τις επιπτώσεις της τις πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι με τη μείωση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, σε δήλωσή του για τη χτεσινή απεργία κάλεσε ουσιαστικά τους εργαζόμενους να μη χάσουν τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση και τη μάχη που αυτή δίνει, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις. Εχουν παραδοθεί τα πάντα στην τρόικα και στους βιομηχάνους».

  • Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν στη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ. Αρχικά στην πλατεία Συντάγματος, όταν οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση χημικών και στη συνέχεια στην οδό Πανεπιστημίου, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και τράπεζες και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Από την Αστυνομία έγιναν προσαγωγές 13 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ