Πέμπτη 1 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλιμάκωση ενάντια στα μέτρα - όλεθρο

Μαχητικό «παρών» και από τους αυτοαπασχολούμενους

«Ξεσηκωθείτε» το κυρίαρχο σύνθημα και στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

«Ξεσηκωθείτε» το κυρίαρχο σύνθημα και στη Θεσσαλονίκη
Με μαζική συμμετοχή στην απεργία και μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι την ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης κλιμάκωσε τον πολύμηνο αγώνα του ενάντια στα μέτρα - όλεθρο που στέλνουν στο απόσπασμα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών του.

Η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα και δόθηκε με επιτυχία και στα εργοστάσια και στα γιαπιά και στα εμπορικά πολυκαταστήματα. Απεργιακοί φρουροί στάθηκαν μεταξύ άλλων στα εργοστάσια τροφίμων της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου («Hellenic Katering», «Ελληνική Ζύμη», «Αλλατίνη», «Κατσέλης», «Μπαρμπα- Στάθης» αλλά και στα εργοστάσια χάρτου «Χαρτέλ - Χαΐτογλου» και «Κάρτον Πακ»).

Παράλληλα απεργιακές φρουρές πήραν τη θέση τους στα εμπορικά πολυκαταστήματα «Μαρκ & Σπένσερ», «ΖΑΡΑ» και σε όλα τα εργοτάξια του Μετρό αλλά και σε άλλα μεγάλα εργοτάξια και γιαπιά. Στα εργοτάξια των οικοδόμων, στα εμπορικά, εργαζόμενοι και νέοι έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, παραβρέθηκαν μαζικά οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ που νωρίτερα με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ είχαν πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό του ΟΑΕΕ. Χαιρετίζοντας τη διαδήλωση, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, η Ράνια Καπετανγιώργη, σημείωσε: «Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να αναμένουμε. Η ζωή μας επιδεινώνεται. Πρέπει να πάρουμε την ευθύνη και την τύχη μας στα χέρια μας. Καμία συναίνεση, η ανοχή και ο φόβος, τους αποθρασύνει. Η οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι ο φόβος τους».

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε: «Καμία απογοήτευση, επανάπαυση, ηττοπάθεια. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για να ανατραπούν τα μέτρα μαζί με τα κόμματα που τα στηρίζουν και τους Πεμπτοφαλαγγίτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ. Δίνουμε νόημα και προοπτική στον αγώνα, ελπίδα σε μας και τα παιδιά μας. Ανοίγουμε το μόνο αναγκαίο και απόλυτα εφικτό δρόμο για την εργατική τάξη. Για τον πλούτο στη δούλεψή της, για την εξουσία στα χέρια της. Μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Η μαχητική πορεία που ακολούθησε προς τη ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης, έκανε εντύπωση με τη μαχητικότητά της. Η μεγάλη διαδήλωση σταμάτησε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, στο σημείο που είχαν συγκέντρωση οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας Βόρειας Ελλάδας που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με την άγρια επίθεση της εργοδοσίας (απολύσεις STAR κλπ.).

Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, από τη μεγαφωνική, έκφρασε τη συμπαράσταση του ταξικού κινήματος στον αγώνα τους και τους κάλεσε να συμπορευτούν στον αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα που τσαλαπατά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα του λαού στη δημοκρατική πληροφόρηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ