Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Ανάγκη η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν προχτές οι εργαζόμενοι του κλάδου

«Μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό δίνουμε απάντηση στον καπιταλισμό», φώναζαν εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ
«Μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό δίνουμε απάντηση στον καπιταλισμό», φώναζαν εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ
«Καμιά συναίνεση στο όνομα της κρίσης. Με το ΠΑΜΕ οργανώνουμε την πάλη μας - Βγαίνουμε στην αντεπίθεση». Με αυτό το πανό να δίνει το στίγμα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, προχτές το πρωί, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, απέναντι από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά», «Μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό δίνουμε απάντηση στον καπιταλισμό» και «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή - Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων συμμετείχε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση, αναδεικνύοντας ότι μόνο με την κοινή πάλη των εργαζομένων στα ΜΜΕ και όλων συνολικά των εργατοϋπαλλήλων μπορεί να πάρει απάντηση η επίθεση του κεφαλαίου και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι εργατικές ανάγκες. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου πρωτοστατούν για την οργάνωση της πάλης σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους και με διεκδικητικό πλαίσιο που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, όχι να προσαρμόζει τα αιτήματά τους στις αντοχές της ανταγωνιστικότητας.

Στον αντίποδα, οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους του κλάδου. Ενδεικτικό είναι ότι από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης δήλωναν: «Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα λάθη της οικονομικο-πολιτικής νομενκλατούρας της χώρας», λες και η διάλυση του Ασφαλιστικού και η ανελέητη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι κάποια ...λάθη και όχι αποτελέσματα συνειδητών επιλογών, πολιτικής και στρατηγικής του κεφαλαίου και όλων όσοι στηρίζουν τους μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεκδότες, συνολικά την τάξη τους. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι στον Τύπο πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ