Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΕΛΜΑΝ»
Ενωσαν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ την Τρίτη 7.30 μ.μ. στο Βασιλικό Χαλκίδας

Οι απεργοί τη στιγμή που συναντιούνται με τους εργάτες άλλων επιχειρήσεων
Οι απεργοί τη στιγμή που συναντιούνται με τους εργάτες άλλων επιχειρήσεων
«Αλληλεγγύη στης ΣΕΛΜΑΝ τους εργάτες, καμία θυσία στους κεφαλαιοκράτες» φώναξαν χτες εργαζόμενοι και νέοι μαζί με τους απεργούς της «ΣΕΛΜΑΝ». Χτες οι απεργοί της ξυλοβιομηχανίας «ΣΕΛΜΑΝ» στο Βασιλικό Χαλκίδας προχώρησαν σε μαχητική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο και πορεία, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από άλλα εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ και απόφαση που πήρε στη συνέχεια το Εργατικό Κέντρο του νομού.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη «ΣΕΛΜΑΝ», που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή απαιτώντας να ανακληθούν οι 22 απολύσεις, συγκεντρώθηκαν στις πύλες του εργοστασίου, όπου σε 24ωρη βάση έχουν στηθεί απεργιακές φρουρές. Εκεί βρέθηκαν και εργαζόμενοι της ξυλοβιομηχανίας «ΝΕΟΣΕΤ», όπου η εργοδοσία προχώρησε προχτές και χτες σε 5 νέες απολύσεις, ξεπερνώντας τις 150 που έχουν γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Με συνθήματα όπως «Πάρτε πίσω τις απολύσεις δεν είμαστε αναλώσιμοι για τις επιχειρήσεις», οι απεργοί πορεύτηκαν μέχρι τη γέφυρα του Βασιλικού Χαλκίδας, ένωσαν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους απεργούς και με τους σπουδαστές Χαλκίδας που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει τη Χαλκίδα με τη Ν. Εύβοια. Εκεί μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Αντώνης Κούκουρας, καλώντας - μεταξύ άλλων - τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της «ΣΕΛΜΑΝ» την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. Επίσης διαβάστηκαν ψηφίσματα από το Σύλλογο Γυναικών Χαλκίδας και από νομαρχιακούς συμβούλους, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν μέλη της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος χτες το πρωί, περνώντας για να συμμετάσχει σε σύσκεψη στην «Ηλεκτρομηχανική Κύμης», σταμάτησε στο εργοστάσιο και συνομίλησε με τους απεργούς.

Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης

Με ανακοίνωσή της «η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ξυλοβιομηχανία "ΣΕΛΜΑΝ" για την ανάκληση των 22 απολύσεων.

Παρόλο που η επιχείρηση "ΣΕΛΜΑΝ" εδώ και χρόνια αυξάνει τα κέρδη της με την εκμετάλλευση της δουλειάς εκατοντάδων εργατών και εργατριών, προχώρησε σε 22 απολύσεις. Πρόκειται για ένα σχέδιο με στόχο να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας δεκάδες εργάτες. Σ' αυτή την κατεύθυνση οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, το Μνημόνιο στηρίζουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, ώστε να ματαιώσουν τα αντεργατικά σχέδια της "ΣΕΛΜΑΝ"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ