Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Πρωτοστατεί στην κλιμάκωση της πάλης

Νέα παρέμβαση την Τρίτη ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία των ναυτεργατών

Με αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης «Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση», τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ανταποκρινόμενες στη θέληση των ναυτεργατών, όπως αυτές εκφράστηκαν από τους πρόσφατους μεγάλους απεργιακούς αγώνες στα καράβια, προχωράνε μπροστά στην οργάνωση δυνάμεων για την κλιμάκωση της πάλης των ναυτεργατών. Χτες έγινε μαζική σύσκεψη της ΝΣΚ στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη για την ανάπτυξη ακόμα πιο δυναμικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που για τα κέρδη των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου, «απελευθερώνει» (άρση του καμποτάζ) τις θαλάσσιες ενδομεταφορές, αρχίζοντας από τα κρουαζιερόπλοια, για να μετατρέψει τα καράβια σε γκέτο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, ανατρέπει πλήρως τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών και αβαντάρει τους εφοπλιστές για να αξιώνουν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με μηδενικές αυξήσεις.

Οπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης από την Τρίτη 8 του μήνα θα ανοίξει ξανά το μέτωπο ενάντια στα ανασφάλιστα πλοία στο λιμάνι της Κορίνθου. Συγκεκριμένα την Τρίτη στις 9 το πρωί ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων θα αναχωρήσουν με πούλμαν από την ΠΕΜΕΝ για Κόρινθο προκειμένου να γίνει παρέμβαση στα καράβια «ROPAX» 1 και 2, των οποίων οι ναυτεργάτες είναι ανασφάλιστοι, απαιτώντας πληρώματα ασφαλισμένα στο ΝΑΤ και να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι ναυτεργάτες έκαναν δυναμική παρέμβαση στην ΠΝΟ, απαιτώντας την ένταση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

  • Στο μεταξύ, συνεχίζουν να φτάνουν μηνύματα καταδίκης της ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους απεργούς, μετά από όσα έγιναν στη Μυτιλήνη την περασμένη Τρίτη. Μεταξύ άλλων ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατικών Υδραυλικών Θερμικών Κλιματιστικών Εργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων και το ΝΑΡ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ