Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πέτρου Ράλλη πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους χωρίς περικοπές, καμία περικοπή στους μισθούς, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους και καμία επιχειρηματική δράση στα νοσοκομεία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Στέλιος Μπενετάτος δήμαρχος της Νίκαιας και ο Νίκος Ξουράφης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο Στέλιος Μπενετάτος επισήμανε ότι ο αγώνας εργαζομένων και γιατρών στόχο πρέπει να έχει τη δημιουργία ενός δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και περικοπές, αλλά με αύξηση της χρηματοδότησης και άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο Δήμος Νίκαιας, πρόσθεσε, λέει «όχι» στη μεταφορά των νοσοκομείων στην περιφέρεια με τον «Καλλικράτη», γιατί αυτό θα επιφέρει και την εμπορευματοποίησή της.

Ο Νίκος Ξουράφης κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τα ταξικά σωματεία. Το ζήτημα της Υγείας, τόνισε, αφορά όλους τους εργαζόμενους και σήμερα μέσα από την εφαρμοζόμενη πολιτική επιχειρείται να γίνει εμπόρευμα.

Χτες πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας και απέκλεισαν την εφημερία του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ. Αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους, δεσμεύτηκε να καταθέσει και νέα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου.Σημείωσε, μάλιστα, πως, παρά τις υποσχέσεις της υπουργού για αντικατάσταση του στεφανιαιογράφου, που εδώ και 2,5 χρόνια δε λειτουργεί, αυτό ακόμα δεν έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ