Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντηρεί κλίμα στοχοποίησης των αγώνων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε και χτες να συνδέει τους προβοκατόρικους μηχανισμούς με το εργατικό λαϊκό κίνημα

Χιλιάδες απεργοί θα κατέβουν ξανά σήμερα στο δρόμο, δίνοντας απάντηση και στη συντονισμένη προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι δίκαιοι αγώνες τους
Χιλιάδες απεργοί θα κατέβουν ξανά σήμερα στο δρόμο, δίνοντας απάντηση και στη συντονισμένη προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι δίκαιοι αγώνες τους
Το επικίνδυνο ιδεολόγημα της «συλλογικής ευθύνης» επιστράτευσε χτες η κυβέρνηση, παραμονή των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, σε μια άθλια προσπάθεια να συνδέσει τους λαϊκούς αγώνες με τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους προβοκατόρικους μηχανισμούς που έδρασαν στην προηγούμενη πανεργατική απεργία στις 5 Μάη, υποστήριξε: «Είναι ευθύνη όλων μας να μην έχουμε αντίστοιχα, ακόμη και μικρής σοβαρότητας, τέτοιου είδους δράσεις, όπως είχαμε την προηγούμενη φορά που θρηνήσαμε και θύματα».

Μάλιστα, ο ίδιος εντελώς προκλητικά και απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ» τι «σημαίνει ευθύνη όλων μας;», αν και αρχικά ανέφερε ότι «κανείς δεν μίλησε για ευθύνη των διαδηλωτών», στη συνέχεια, εντελώς προβοκατόρικα, υποστήριξε ότι «ζητήματα που έχουν να κάνουν με υλικές ζημιές και κυρίως - κατά μείζονα λόγο - με τη σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας και όσοι δικαιολογούν τέτοιου είδους δράσεις, πραγματικά νομίζω ότι είναι υπεύθυνοι». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η «ελληνική κοινωνία κρίνει» ποιος δικαιολογεί τέτοιες δράσεις.

Εσπευσε παράλληλα να προβάλει την πυγμή της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας κυνικά: «Εχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, γνωρίζοντας και τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων».

Σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τη μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η ανταγωνιστικότητα έχει σχέση με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό δημόσιο, στο κράτος, αλλά και στην ιδιωτική οικονομία και ότι η μείωση των μισθών δεν είναι από τους σημαντικούς παράγοντες». Και μ' αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει το γεγονός ότι μέσα από τις «διαρθρωτικές αλλαγές», που προωθεί, έχει ήδη χτυπήσει το εισόδημα των εργαζομένων.

Χτες ανακοινώθηκε επίσης ότι στη θέση της Αν. Γκερέκου, που παραιτήθηκε, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ορίστηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσων Γ. Νικητιάδης. Ο Γ. Πεταλωτής απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ο ίδιος διέψευσε και δημοσίευμα του πρακτορείου «Reuters» ότι η Ελλάδα σκέφτεται να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ