Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη

Εκδήλωση στο Παλιοζογλώπι, το Σάββατο, πέντε χρόνια από το θάνατό του. Θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Παλιοζογλώπι της Καρδίτσας, στο ξέφωτο του Αηλιά, όπου βρίσκεται ο τάφος του, πραγματοποιείται, μεθαύριο Σάββατο, 22 Μάη - ακριβώς 5 χρόνια από το θάνατό του - στις 11 π.μ., η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Χαρίλαο Φλωράκη, που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος. Θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος.

H ζωή και η δράση του Χαρίλαου Φλωράκη ήταν αξεχώριστη από τη δράση του ΚΚΕ και στις πιο ηρωικές στιγμές του, αλλά και του λαϊκού κινήματος. Δέθηκε με το απελευθερωτικό έπος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, την ηρωική λαϊκή αντίσταση το Δεκέμβρη του '44, την ένδοξη και ηρωική δράση του ΔΣΕ, την κομμουνιστική λεβεντιά στις δίκες, στις φυλακές, στις εξορίες. Δέθηκε με τη νόμιμη πολιτική δράση του ΚΚΕ μετά το 1974, οπότε ως Α' Γραμματέας της ΚΕ έβαλε τη σφραγίδα του στη δράση του Κόμματος, στην επιτυχημένη γρήγορη προσαρμογή του στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις.

Τον τίτλο του «ιστορικού ηγέτη», ο Χαρίλαος Φλωράκης τον κατέκτησε «με το σπαθί του». Εξέφραζε και εκφράζει τη συλλογική πίστη των κομμουνιστών στο δικαίωμα του λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του, την πίστη στο δίκιο των εργαζομένων, αλλά και τη δύναμη και τη δυνατότητα που έχουν να το επιβάλλουν, τη βαθιά πεποίθηση ότι ο καπιταλισμός νομοτελειακά θα ανατραπεί από τη μαζική λαϊκή πάλη και τη θέση του θα πάρει η σοσιαλιστική εξουσία.

Γέννημα - θρέμμα του ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε λαϊκό ηγέτη, που απολάμβανε την εκτίμηση όχι μόνο των μελών, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος, αλλά και χιλιάδων εργαζομένων, ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.

Η σπορά μένει

Ο σπόρος που έριξε ο «ζευγάς» Χαρίλαος Φλωράκης ανθοφορεί και βγάζει καρπούς στους ταξικούς αγώνες, στις μεγάλες μάχες που δίνει, καθημερινά, το ΚΚΕ. Σκληρές μάχες δίνουν, τούτες τις μέρες, οι κομμουνιστές, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την απόκρουση της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμφωνία της ΝΔ και την αρωγή του ΛΑ.Ο.Σ. και με την καθοδήγηση και υπό την εποπτεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Παλεύουν για την οργάνωση της ταξικής αντεπίθεσης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας και την ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Για το κέρδισμα της Λαϊκής Εξουσίας, τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Σε ανακοίνωση για τη μεθαυριανή εκδήλωση, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Τιμούμε τον σ. Χ. Φλωράκη υποσχόμενοι και αποφασισμένοι να συμβάλουμε στον απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από την πολιτική της άρχουσας τάξης και των εκπροσώπων της. Αποφασισμένοι ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, να οργανώσει την πάλη του λαού για να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, αλλά κυρίως να δυναμώσει η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, να δημιουργήσουμε τη λαϊκή στρατιά που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης ως το επίπεδο της εξουσίας, που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, τη λαϊκή οικονομία και εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ