Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συγκεντρώνουν στρατεύματα στην Κανταχάρ

ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Προσωρινή αναστολή των εργασιών του και κλείσιμο των γραφείων του στην περιοχή της Κανταχάρ, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, επικαλούμενος ζήτημα ασφάλειας του προσωπικού του και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε μια περιοχή που ήδη τα αμερικανο - ΝΑΤΟικά κατοχικά στρατεύματα έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, στις αρχές του καλοκαιριού. Σε αυτό το στόχο οι κατοχικές δυνάμεις σε συνεργασία με την εγκάθετη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι, έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν στρατό στην Κανταχάρ, ενώ σε αντίστοιχες ενέργειες προχωρούν και οι μαχητές των Ταλιμπάν, συντονίζοντας παράλληλα τις επιθέσεις τους στην περιοχή.

Αξιωματούχοι της Κανταχάρ από την πλευρά τους χαρακτηρίζουν την αντίδραση του ΟΗΕ «υπερβολική», υποστηρίζοντας ότι διασπείρει πανικό στους κατοίκους.

Σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε χτες στην Κανταχάρ και αποδόθηκε στους «Ταλιμπάν», τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης συμμάχων ο Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ινδία το βράδυ της Δευτέρας, όπου είχε συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμόχαν Σινγκχ, αναφορικά με τα σχέδια «εθνικής συμφιλίωσης», που προβλέπουν προσέγγιση και εξαγορά των μετριοπαθών Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν ανήκουν στην αλ Κάιντα...

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συγκρούσεις και στο Πακιστάν, στην περιοχή των φυλών και συγκεκριμένα στην Ορακζάι, όπου ο κυβερνητικός στρατός ανακοίνωσε νέες «επιτυχίες» εναντίον «μαχητών των Ταλιμπάν», δηλώνοντας ότι σε μάχες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 «αντάρτες», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η ταυτότητά τους από ανεξάρτητες πηγές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ