Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10657

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Παρασκευή 7 Μάη ξεκινάει το 10ο Συνέδριο

«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας», είναι το κεντρικό σύνθημα του 10ου Συνεδρίου και αυτή είναι η ουσία που συζητάει η ΚΝΕ σήμερα από τις ΟΒ μέχρι και το ίδιο το Συνέδριο.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ
Εχουν το φόβο του λαού και των αγώνων του

Συνεχίστηκε και χτες ο οχετός της συκοφαντίας από τους φυσικούς και πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των κινητοποιήσεών τους. ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Φοβούνται την πάλη της εργατικής τάξης, την περιφρούρηση του δικαιώματος της απεργίας.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
  • Στην Αθήνα στις 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Στον Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή

Η επιτυχία των πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων θα δώσει σημαντική ώθηση στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 5 του Μάη και στην παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στο νέο πακέτο των σκληρών ταξικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (στο δημόσιο τομέα υπάρχει ήδη η μείωση κατά 30% σε Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας).
  • Παραπέρα μείωση στους μισθούς του δημοσίου της τάξης του 10% (είτε με μείωση του βασικού μισθού είτε με περαιτέρω μείωση των επιδομάτων).
  • Νέα αύξηση του ΦΠΑ.
  • Νέα αύξηση έμμεσων φόρων.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων.
  • Επιβολή νέων φόρων σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους.
  • Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω και της κατάργησης οργανισμών και φορέων του δημοσίου.

ΚΚΕ: Αυτό που χρειάζεται τώρα ο λαός είναι να συγκροτήσει τη δική του αγωνιστική πανστρατιά για να εμποδίσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που, με τη συναίνεση ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., θυσιάζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Από σήμερα η έκθεση φωτογραφίας του ΚΚΕ, με θέμα «1η Μάη. Σταθμοί του εργατικού και επαναστατικού κινήματος», στην πλατεία Συντάγματος (φωτ.).


ΣΕΛ.  15  -  19

Ο εφιάλτης τους

Πόλεμος μεγαλοεπιχειρηματιών, αστικών κομμάτων και ΜΜΕ στην εργατική τάξη, στην ταξική πάλη και χτες, με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι, την περιφρούρησή της, μέρα που η κυβέρνηση, σε συμφωνία με ΕΕ - ΔΝΤ, ετοίμασε ακόμη πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα. Αυτοί που εξαθλιώνουν το λαό, που θρέφουν τα μονοπώλια του τουρισμού σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στον ίδιο τομέα, λύσσαξαν με βρώμικο αντικομμουνισμό και αθλιότητες όπως: Το ΠΑΜΕ θέλει να πλήξει το εισόδημα των εργαζομένων στον τουρισμό. Τρέμουν στον παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να τους κάνουμε τον τρόμο εφιάλτη. Αντεπίθεση τώρα. Να σειστεί η Αθήνα στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ.



ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Μηχανισμός υλοποίησης αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΓΙΑ: ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΕΒ - ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΣΕΕ
Κανένας εκβιασμός δε θα σταματήσει τους αγώνες

ΣΕΛ.  20
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Θεριεύουν η εκμετάλλευση και ο εργατικός φόρος αίματος

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ