ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
Σελ. /40
Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός

Την Παρασκευή 7 του Μάη ξεκινάει το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ και ήδη έχει προχωρήσει ο στολισμός του χώρου που εκπέμπει το κεντρικό μήνυμα - σύνθημα του Συνεδρίου

«Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί

εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε

Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο»!

Οι παραπάνω στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη δεσπόζουν σε ένα από τα πανό που στολίζουν το κτίριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και έρχονται να «δέσουν» με το μήνυμα του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ: Ο κόσμος ανήκει σε εκείνους που παράγουν τον πλούτο. «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας», είναι το κεντρικό σύνθημα του 10ου Συνεδρίου και αυτή είναι «η ουσία που συζητάει η ΚΝΕ σήμερα από τις ΟΒ μέχρι και το ίδιο το Συνέδριο: Να ισχυροποιηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά ώστε να δώσει τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος, τη μάχη για το σοσιαλισμό, να προσελκύσει όσο το δυνατό μεγαλύτερες μάζες νεολαίας σε αυτή τη μάχη», λέει στον «Ρ» ο Γιώργος Παναγής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το σύνθημα το 10ου Συνεδρίου, το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η ΚΝΕ με το Συνέδριό της έχει «ντύσει» το κτίριο του Περισσού, όπου θα γίνει το Συνέδριο στις 7, 8 και 9 του Μάη.

Δεκάδες μέλη της ΚΝΕ, όπως ανταποκρίνονται και συμβάλλουν στην καθημερινή δράση της Οργάνωσης στις σχολές και στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στις απεργιακές φρουρές, έτσι, με επαναστατική αισιοδοξία, με μεράκι, με πνεύμα προσφοράς συμβάλλουν ακόμη και στη διαμόρφωση, στη διακόσμηση του χώρου που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο της Οργάνωσης. Και όσοι προσφέρουν δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς γίνεται προσπάθεια για οικονομία δυνάμεων, αφού αυτό το Συνέδριο βρίσκει την Οργάνωση να δίνει πολλές μάχες παράλληλα, όπως κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ που προηγήθηκε, οι απεργίες που έχουμε μπροστά μας, το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, κ.ά. Ομως, όπως λένε και οι ίδιοι οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες που δουλεύουν για την προετοιμασία του χώρου για τις ανάγκες του Συνεδρίου, «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να είναι το κτίριο στολισμένο και καλαίσθητο, να ανταποκρίνεται ακόμη και όλη η όψη του κτιρίου στο βασικό θέμα του Συνεδρίου, στο πολιτικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Γιατί η ΚΝΕ θα βαδίσει στο Συνέδριό της με επαναστατική αισιοδοξία».

Τις επόμενες μέρες οι γύρω δρόμοι θα κοκκινίσουν. Μέσα στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν δύο εκθέσεις: Μία στο αίθριο της ΚΕ που θα είναι έκθεση με όλες τις αφίσες της ΚΝΕ από το 9ο μέχρι το 10ο Συνέδριο και μία έκθεση στο φουαγιέ η οποία θα είναι αφιερωμένη στην εργατική τάξη, στους αγώνες της και στην Πρωτομαγιά. Ηδη έχουν ετοιμαστεί διάφορα γραφικά που θα κοσμούν το κτίριο, μέσα στην αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ κυριαρχεί η εικόνα του Λένιν που αναγράφει «πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση» και η φωτογραφία από το Ράιχσταγκ μιας και το Συνέδριο κορυφώνεται και ολοκληρώνεται την 9η του Μάη. «Πρόκειται για μέρα που γίνεται σκόπιμα αντικείμενο αντιπαράθεσης για το νόημά της, αν θα είναι μέρα των λαών ή μέρα της Ευρώπης. Η εικόνα από το Ράιχσταγκ συνοδεύεται με το σύνθημα "Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός". Αυτό είναι και το θέμα του Συνεδρίου μας, ποια πρέπει να είναι η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στα μεγάλα αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία, τα παιδιά της εργατικής τάξης», λέει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ξεχωριστά υλικά φτιαγμένα με έμπνευση και μεράκι

Ξεχωριστά υλικά ιδιαίτερης αισθητικής έχουν φτιαχτεί με πολύ μεράκι και έμπνευση, τα οποία θα δοθούν ως αναμνηστικά στους αντιπρόσωπους που θα παρακολουθήσουν το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

«ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες», γράφει η κάρτα που θα δίνεται στους αντιπροσώπους, ενώ μαζί με αυτή θα λαμβάνουν και ένα σελιδοδείκτη με το σήμα και το σύνθημα του Συνεδρίου.

Μεγάλη εκδήλωση στη λήξη του Συνεδρίου

Αφιερωμένη στην Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 9 Μάη, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ

Η ημέρα λήξης του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, η 9η Μάη, είναι η Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και μάλιστα φέτος είναι η 65η χρονιά από την ημέρα που υψώθηκε η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ. Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τιμά αυτή την επέτειο με μια μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 9 Μάη 2010, ημέρα λήξης του Συνεδρίου της. Η εκδήλωση θα γίνει στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, στις 8.30 μ.μ. και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μεγάλη, φροντισμένη μουσικοθεατρική παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας έχει κάνει ο Κώστας Καζάκος. Δεκάδες μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορευτές, γνωστοί και καταξιωμένοι, μαζί με νέους ερασιτέχνες από τα καλλιτεχνικά σχήματα της ΚΝΕ θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τραγούδια, ποιήματα, κείμενα και μαρτυρίες για τον αγώνα των λαών ενάντια στο φασισμό, για την Εθνική Αντίσταση και τον τιτάνιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη χώρα μας.

Εκδήλωση στο Ηράκλειο

Εκδήλωση για το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ πραγματοποιεί η ΤΟ ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, σήμερα Πέμπτη. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο Φ/Χ του ΤΕΙ Ηρακλείου, στη 1 το μεσημέρι, με ομιλητή το Γιάννη Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΝΣ Ηρακλείου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ